Förra våren köpte vi en stuga i Nyehusen i Skåne. Vår första erfarenhet med att äga ett eget hus. Att bo i lägenhet har känts helt rätt och varit nödvändigt. Som egen företagare jobbar mannen i perioder extremt mycket och när vi varit lediga har vi velat kunna välja att resa, framför att klippa gräsmatta och måla fönster.

 

Men vem visste att timingen inte kunde varit bättre. Med Covid och reserestriktioner både utomlands och inom landet, har det varit oerhört fint att ha någonstans att ta vägen. Framför allt när man inte har trädgård. Även om vi hade kunnat resa mer detta år, är jag inte säker på att vi hade rest just denna sommar. Kanske till hösten. Istället har vi fått oerhört många fina tillfällen och helger i stugan med familj och vänner. Trots att det inte kändes som att det fanns så mycket att fixa när vi köpte den, har mannen ändå lagt mycket tid på att bland annat förbättra pool, ventilation, fixat utekök, rivit gammalt vedskjul, installerat bevattning och renoverat gäststuga. Och än är inte projekten över.

 

Jag har tyvärr inte kunnat bidra speciellt mycket med de fysiska aktiviteterna. Min brist på energi detta år har varit stor. Mitt jobb har istället varit inköp av möbler och planering av gäststugans utseende. Med inspiration av Japansk enkelhet och ryokans, har det blivit en gäststuga med sängar gjorda av träpall, lampor av rotting och med fem sovplatser. Och vi är rätt nöjda med resultatet. Och våra besökare har också varit nöjda och glada :).

 

Så sommaren blev riktigt fin trots allt. Midsommar hade också planerats i stugan med hela familjen. Men efter ett Coronafall hos en arbetskamrat fick vi ställa in Midsommar. Det blev ändå en fin helg som jag och mannen spenderade tillsammans och med sill och potatis i flera dagar :). Vi har spenderat dagar här med Bror och Sambo, med syster och familj, med nära vänner och arbetskamrater. Och jag har till och med hunnit ha en riktigt fin helg med tjejgänget här.

 

För oss är tiden i vår sommarstuga inte över. Den är vinterisolerad och vi kommer tillbringa mycket tid här i höst och vinter med brasa istället för sol. I skrivande stund sitter jag inne i stugan och lyssnar på regnet och skriver. Och jag ser till och med lite fram emot hösten. Och så här har vår sommar sett ut med bilder ur mobilen. Systemkameran har, precis som mig, fått vila det mesta av våren och sommaren :).

 

 

Translation
It has been a beautiful summer here in Sweden. Despite Covid and travel restriktions. We have gotten the oportunity to spend more time with friends and family. And for that I am greatful. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Vilket paradis ni har! Och vilken tajming… Nej du, det här året blev inte som vi tänkt. Tråkigt att du inte varit kry. Hoppas det blir ljusare tider snart… kram!

    1. Ja vi är så tacksamma för att vi hittat en så fin pärla. Kanske tur att vi inte kunnat resa. Hade nog fått FOMO om vi kunnat :D. Förr eller senare måste det vända :). Kram

  2. Vilken härlig sommar ni ser ut att ha haft ändå! Det verkar ju väldigt skönt med sommarstuga, speciellt ett år som detta. Hoppas att din energi återvänder snart och att det blir en fin höst.

    1. Så himla tacksamma att vi faktiskt haft möjligheten, just denna sommar, att fly till ett litet sommarparadis. Och tack fina. Längtar efter att orka ta mig ut på lite äventyr och skriva lite mer :).

  3. Ni verkar ha haft en fin sommar! Det ser så härligt ut där i eran stuga och så härligt ju att kunna använda den även på vintern! Kram!

    1. Det har faktiskt varit en riktigt fin sommar. Inte så mycket äventyr, men en lugn och välbehövlig stugsommar. Du får komma ner och hälsa på. Lite worcation :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *