Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Kattmöten på resor, Zanzibar

 

Att vi är kattmänniskor är det nog ingen som missat. Ända sedan jag flyttade hemifrån har jag haft katt. Och oftast två. För de behöver ju sällskap när jag inte är där. Mannen kan vara lite hundmänniska också. De hade visst en boxer när han växte upp. Men, tack och lov, har han aldrig nämnt att vi borde skaffa en sådan.

 

Självklart har det funnits många andra unika och speciella djurmöten, men just idag är det ju “International Cat Day”. Så jag låter alla kattminnen och kattmöten få bubbla upp till ytan och förgylla dagen. Vi har haft många ganska ovanliga kattmöten under våra resor. Om det beror på att vi är kattägare eller extra mottagliga för katter låter jag vara osagt. Men ja, ni får lov att kalla mig “Cat Lady”. Trots att jag, ÄN, så länge bara har två katter. På Instagram kan ni, i våra stories, se filmklipp från några av dessa kattmöten. Och flera av andra djurmöten hittar ni klipp om på Youtube.

 

 

TANZANIA | ZANZIBAR 

Vårat kattmöte på Zanzibar måste nog betraktas som vår absolut ovanligaste och en av vår absolut underbarast djurmöten under våra resor. Vi höll på att flytta in i vår Bungalow på Nungwei beach. På den här tiden fanns det få hotell här, men baren, det viktigaste för mannen, låg dörr i dörr. Han kunde ofta luta sig över räcket och få en ny. Tillbaka till kattmötet. Vi håller på att packa upp,  när en rödaktigt randig katt promenerar in på vårt rum. Hon går en runda och går ut igen.

 

Tio minuter senare är hon tillbaka. Men en kattungen i munnen. Utan att ta någon speciell notis om oss, går hon bort till badrumsmattan och lägger den där. Försvinner igen. Återkommer med ytterligare en kattunge. Till det ligger hela fyra stycken där. Jag och mannen bara skrattar. `Ja, då har väl de också flyttat in`. Så under veckan som vi bor där, gör de också det. Vi ser dem öppna ögonen. Busa och klättra. Minne för livet. Det finns film på det där någonstans. Dags att gräva fram kanske :).

 

 

TRINIDAD & TOBAGO | TOBAGO 

Kattmöten kan ibland också vara något man inte alls väntat sig. Som här på Tobago. I slutet av vår resa på Tobago tar vi en promenad på stranden. Och det är då jag hör den. Den helt nyfödda kattungen. Normalt hade vi inte rört den och låtit mamman ta hand om den. Men vi kunde se att den hade legat där länge, och efter att ha gett kattmamman en halvtimme till, kände vi bara att vi var tvungna att hjälpa till. Den här lilla katten bodde hos oss en natt, för sedan var vi tvungna att åka hem. Läsa mer om hela den upplevelsen kan ni göra nedan.

 

LÄS MER: När man bli med nyfödd kattunge på resan

 

 

THAILAND | KRABI

Redan första dagen på min ensamresa till Thailand får jag en ny vän. Brownie. Varje morgon äter vi frukost ihop i några timmar. Många av de andra gästerna gillar inte katter och då får Brownie sitta i bur. Men inte när jag är där. Och han håller sig till mig. Så vi upprepar vår rutin på kvällen när det är dags för kvällsmat. Jag får fint sällskap. Och Brownie slipper sitta i bur. Win Win.

 

En av mina sista dagar här beger jag mig av på cykeltur. När jag lämnar hotellet finns ingen låda där. På vägen tillbaka är den där. Det är som att katter söker sig till mig. Utanför hotellet har någon lämnat en låda med fem kattungar. Och trots språkförbistringarna, många på just denna ön pratar inte engelska, försöker jag hitta någon som vill ta hand om dem. Efter några timmar lämnar jag över dem till någon som, jag hoppas ska ge dem ett hem.

 

LÄS MER: En sista cykeltur på ön Koh Klong i Krabi och upphittade kattungar, igen. 

 

Thailand, Krabi, Koh Klang, Islanda

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

 

GREKLAND | ALONISSOS

Här på Alonissos är det kattmöten i vartenda hörn och på varje liten tvärgata i gamla stan. På de bästa platserna låg de och njöt av solen och dagen. Just här på Alonissos, var det ingen som flyttade in hos oss.

 

Grekland, Alonissos, Gamla Stan Chora

Grekland, Alonissos, Gamla Stan Chora

Grekland, Alonissos, Gamla Stan Chora

 

MALDIVERNA | SUN ISLAND

Nej, vi såg i princip inga katter alls på Maldiverna. Men den enda som verkade finnas där, hittade så klart till vår veranda. Och flera kvällar följde den oss hem när vi strosade hemåt längs med stranden efter kvällsmaten.

 

LÄS MER: Om vår resa till Maldiverna

 

 

GREKLAND | KRETA

Redan första kvällen på vårt hotell högt uppe på berget på Kreta, flyttar den här filuren in. Och inte nog med att han flyttar in. Han bestämmer sig helt enkelt för att han minsann sover bäst i sängen hos oss. Ja, vi må vara konstiga, men vi låter honom göra det :).

 

LÄS MER: Livet i en liten by uppe på toppen av ett berg på Kreta

 

Grekland, Kreta, Samonas

 

Translation
Today being the Day of the Cat, I am looking back at some of our meetings with these cuties during our trips around the world. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Åh vilka mysiga kattmöten! Och vad festligt med de katter som valt att flytta in med er på hotellrummet. :-) Jag har sett många katter på resor och bloggade om det på internationella kattdagen förra året (http://www.stadtillstrand.se/2019/08/08/internationella-kattdagen/) men det har mest varit katter vi passerat eller som befunnit sig på hotellområdet och inte några katter som flyttat in eller behövt räddas. :-)

    1. Det är väl det som känns lite annorlunda för oss. Vi har ju “mött” många katter under våra resor, men de här var ju något annorlunda :). Kan ju också vara att vi ser det som positivt och inte funderar så mycket över kattloppor och sånt hahaha. Men blev så klart nyfiken på dina möten. Ska genast in och kika :).

  2. Vilka underbara katthistorier! Jag har också mött flera katter som fastnat i mitt minne efteråt. När jag bodde på Teneriffa var vi (jag och dåvarande sambo) nära att adoptera en av dem, men vi fick inse att vi ändå inte hade möjlighet till det tyvärr. Jag minns även t.ex. den trebenta katten i Tyskland som av nån anledning blev så glad att se mig att den släppte musen den hade i munnen för att det var viktigare att bli klappad av mig.

  3. Det har ju blivit fantastiska minnen. Och det är något visst med katter. Men åh vad gulligt. Insåg nog snabbt att fånga möss kunde han göra närsom, men bli kliad under hakan inte så ofta :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *