Det där med att fira nationaldagen är fortfarande en tradition som håller på att byggas upp. De senaste åren har vi firat lite försiktigt med vänner på deras kolonier. I år blev det istället en liten roadtrip norrut som slutade med en runda förbi Norje, Sölvesborg, och Tosteberga.

Kristianstadsbygden går från klarhet till klarhet när det kommer till satsningar på lokalproducerade godsaker. Och jag och mannen försöker hitta så många av dem som möjligt [inte så svårt när man är svag för det goda]. Vi började nationaldagsfirandet på Sotnosens korvcafé på Karstad Gård utanför Kristianstad. Korvmadamerna visade oss runt och vi fick till och med kika in bakom kulisserna där korvmagin skapas. I gårdsbutiken hittar man inte bara korv, här kan du också hitta andra lokalproducerade produkter som lättöl, ägg, smycken, kläder, chips och honung.

På grillen låg några av Sotnosens korvar, Porco Loco [havtorn, chili , kummin], Blåbärsdröm [blåbär & vildblommor] och Snapphanne [äpple, senap & fänkål]. Nygrillad serverades korven med supergod potatissallad, rostad lök med malt, grov senap, yoghurtbollar och lite annat gott. Om man gillar korv, så kan man lugnt säga att det är en smaksensation att komma hit. Själv blev jag extremt glad i Porco Loco korven. Chili så klart :)… Till det drack vi Sotnosen lättöl, fantastisk till grillat. Det blev en fin nationaldag med godaste korven, korvmadamerna som sällskap och fint väder.

Vi köpte så klart också med oss Sotnosens lättöl hem, Charlis Svagis,  som är bryggd på Charlis Brygghus. Och jag kan berätta, att den inte bara är god till korv och grillat. Den fungerar strålande med hummer också.

 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *