Ni kommer aldrig tro mig. Innan jag börjar berätta om den fantastiska bloggresa vi gjort med This is your time., måste jag ge er liten bakgrundshistoria som kommit att färga hela min resa. Det började faktisk redan under min förra resa, i Singapore. Jag lyckades där glömma min laddare och mitt nyinköpta batteri på bryggan i Marina Bay. När jag kom hem beställde jag ny originalladdare och nya batterier. Den leveransen var tyvärr osynlig ända fram till det var dags för avfärd. Så jag köpte en tillfällig multiladdare. Första natten i Rom laddade jag glatt  batteriet och satte in i kameran. När jag väl i Orvieto plockar fram kameran för att börja ta mina bilder, fungerar inte batteriet. Laddaren har på något sätt förstört batteriet. Självklart har jag med en backupkamera, en kompakt. Till den har jag två batterier, som jag under kommande natt glatt laddar. När jag dagen efter sätter i dem i kameran, fungerar inget av dem.

Skam den som ger sig eller blir bitter. Ny plan. Köpa nya batterier till kameran och en ny laddare. Vilket visar sig bli svårare än jag trodde. Hittar med hjälp av mannen hemma i Sverige en affär i Orvieto som jag går till när vi har några minuter över. De har självklart vartenda Nikonbatteri som finns, utom det jag behöver. Plan C. Hitta en större affär. Jag får hoppa över en aktivitet och jag och Helena, en av arrangörerna, åker dit. Inga batterier. Plan D. Jag köper en helt ny kamera. De har en enda Nikon kvar, så jag köper den. Bra så. Använder batteriet och laddaren en dag och sedan drar vi vidare till nästa stad. När vi kommer till nästa ställe, ni har säkert gissat, då upptäcker jag att jag har glömt laddaren i uttaget fyra timmar bort.

Försök görs för att få levererat dessa till det nya stället, med det blir svårlöst. Så den otroligt gulliga italienska bloggerskan Claudia lånar ut sin kamera till mig i två dagar, sedan lämnar hon oss och fotografen står åter utan kamera. Men än en gång löser det sig. Under de sista dagarna är amerikanskan Avery så snäll och låter mig ta bilder med hennes kamera. Det blir nu också mycket bilder med telefonen, men de är inte mycket värda att ha någon annanstans än just i telefonen eller på instagram. Medan allt det händer, så hinner jag också med att glömma mobilladdaren på ett ytterligare ett hotell och göra av med mina fina nyinköpta cardigan. Ja, herre jösses som det kan gå. Vad tror ni, kommer jag någonsin glömma en laddare igen?

Det har också varit en annorlunda resa på många andra sätt. Tack vare Linnea och Helena på This is your time. har jag fått chansen att vara en del av en annorlunda upptäcktsresa i Italien och Umbrien och del av en fantastisk grupp med bloggare, fotografer, journalister, producenter och passionerade invånare i Umbrien och Toscana. En upptäcksfärd som tagit oss till Orvieto, Monteleone di`Orvieto, Lake Trasimeno, Terracina, Ponza och Ventotene på Pontinska Öarna. Och på ett litet hörn Rom. Jag har massor av material och bilder att gå igenom och många inlägg att dela.

Så nu sitter jag här i Rom på ett fantastiskt litet guesthouse i centrala Rom som heter Guesthouse Sant Angelo och försöker samla mina tankar och samtidigt packa inför hemfärden imorgon. Alla möten och den fantastiska gruppen med bloggare som hela veckan skrattat ihop. Något så ovanligt att hela gruppen direkt hittade varandra och skapade en känsla av ha känt varandra mycket längre än en dag eller en vecka. Så jag vill tacka  Linnea, Helena och Federico från This is your time. Och ett stort tack till de underbara bloggarna; Susan från Usa på Timeless Italy, Krista från Usa men bosatt i Italien på Allafiorentina, Amy från Usa och bosatt i Italien på The Bittersweet Gourmet, Claudia från Italien på Travelstories och Avery från Usa som så småningom kommer starta upp en blogg.

Guesthouse Sant Angelo är ett litet hotell mitt i centrala Rom. Bara några minuters promenad därifrån ligger Castel Sant’Angelo och cirka femton minuter bort hittar man Vatikanen. Fransesca som äger stället är den vänligaste och trevligaste person man kan träffa. Stället är nyrenoverat och inrett med värme och omtanke. Frukost serveras inte, men allt man behöver för en kopp kaffe eller te finns  i den lilla loungen.  Det allra bästa är, att bara hundra meter bort ligger hållplatsen för bussarna som går till Fiumencino, Sitbusshuttle. Kostar sex euro, har wifi på bussen och tar mindre än en timme.

A prossima…

 

 

Translation; 
When travelling sometimes unexpected things happen. Like your camera not working when it is the most important. And if you are really unlucky the backup camera will also fail. So you buy a new camera because it is important the catch the journey. And then you forgett the charger at the previous place. Well, when life throwes you curveballes you have to solve them. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *