Amerikanarna håller verkligen sina högtider heliga, och dessa högtider är många. Antingen går man ALL-IN eller inte alls. När vi kom hit hade Halloween precis firats, och efterverkningarna syntes fortfarande i trädgårdarna.

 

Veckan som gick firades Veteransday. En helgdag som här är en röd dag och firas av de flesta. Veckan som kommer, den 24e november, är det dags for Thanksgiving. Thanksgiving handlar i princip bara om att äta. Merparten av programmen på TV just nu handlar om hur och vad man ska laga för mat inför den stora dagen.

 

Dagen efter Thanksgiving kallas for Black Friday [igen helgdag, men trots det en helig dag här]. Den startar på många ställen redan på natten den 24e, och är reornas rea. Folk lämnar hus och hem flera timmar i förväg och står och köar i timmar för att komma in. Tydligen är det så kaotiskt att folk faktiskt har dött vid instormningarna till affärerna. Jag hoppas verkligen att det aldrig blir så illa i vårt lilla land Sverige…

 

LÄS MER: Fler artiklar om Usa

 

 

HÖST I NEW JERSEY

Detta är femte gången jag är i Usa, och kanske inte mitt drömresmål längre. Men naturen just här är fantastisk. Försöker gå så många promenader jag bara kan, vilket också resulterar i många bilder, bra bra. Annars hör det inte direkt till vanligheten att man kan gå till fots någonstans här. Ha en underbar dag till nästa gång..

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *