– Gästinlägg i samarbete med New York.se – 

Usa, New York, sommarhetta

 

Sommarhettan i New York city kan ibland bli lite för mycket av det goda med temperaturer upp till 30-35°C i skuggan. Tillsammans med storstadstrafiken på Manhattan, långa köer till sevärdheter och stora folkmängder överallt på gator och torg, hjälper det med en god planering.

 

Eric från NewYork.se delar med sig av sina bästa tips när det gäller fantastiska badställen, takbarer, parker, sevärdheter och saker att göra i New York under en varm sommardag. Mellan juli och september månad kommer det miljontals turister från hela världen och det finns mycket som pågår i New York. Som till exempel Memorial Day, Fleet Week, Independence Day och Gay Pride. För att överleva i hettan och folkmängderna, får du här under hans bästa tips.

 

 

HÄRLIGA AVSVALNANDE BÅTTURER I CITY 

 

Manhattan är omgivet av vatten från Hudsonfloden och East River. När solen skiner som mest, är det härligt att ta en båttur i New York. En härlig dagstur är Circle Line Landmarks Cruise i New York där man ser alla stora sevärdheter under en lagom lång båttur. Se till att få en stol på utedäck och njut av den fantastiska utsikten. Det finns ett antal olika båtturer att välja mellan och de varierar i längd och tider. Men alla erbjuder en fantastisk utsikt över Manhattans skyline, Frihetsgudinnan och de stora broarna.

 

För alla er som älskar snabba båtar, ta en tur med The Beast. Det är en helfestlig racerbåt och en bra aktivitet under varma sommardagar. Håll i hatten, för det går sjukt fort! Ett annat trevligt sätt att se mycket av city är att vila fötterna en stund under en guidad sightseeingtur med buss. Det går att sitta utomhus under en tur med Hop on Hop off bussarna, och man ser alla stora sevärdheter passera vy. Ta med lite fika, lyssna på en guide som berättar intressanta fakta under rundturen, och njut av alla intryck.

 

Usa, New York, sommarhetta

 

ETT SKÖNT DOPP | POOLER OCH LÅNGA STRÄNDER

 

Om du är så lyckligt lottad att ditt hotell har en pool, njut av upplevelsen. Det är ett härligt sätt att hitta svalka under varma dagar. Min personliga favorit är Gansevoort i Meatpacking District, även en av de bästa takbarerna i New York. Allmänna pooler i New York city är oftast endast till för lokala New York-bor. Men på sommaren brukar det finnas ett antal pop-up pooler i staden. Du kan gå till Lasker Pool i nordöstra hörnet av Central Park [på vintern är det en skridskobana].

 

Se bara till att ta med ett hänglås till skåpen och badkläder. I fall du ska till Brooklyn för en dagstur, ta med en handduk och gå till pop-up poolen i Brooklyn Bridge Park. Här kan man bada i 45 minuter per gång. Därefter kan du koppla av på den konstgjorda stranden eller upptäcka området i Brooklyn Bridge Park och DUMBO.

 

Usa, New York, sommarhetta

 

Visste du om att New York har ett antal långa sandstränder? En perfekt dagsutflykt om du vill undvika hettan i city och koppla av på en sandstrand under en dag. För en äkta amerikansk strandupplevelse, ta tunnelbanan från Manhattan till det berömda Coney Island. Ta en promand längs med boulevarden. Köp en av Nathan’s berömda varmkorvar eller en glass, besök New York Aquarium, ha lite kul i nöjesparken under ett par timmar eller häng på stranden tills solen går ned!

 

NYC Ferry är en färja som tar dig mellan Manhattan och Brooklyn, Governors Island, Long Island City, Roosevelt Island och även Rockaway Beach. En mindre känd strand ligger på Rockaway Peninsula i Queens. Här hittar du nästan inga turister till skillnad mot Coney Island. Njut av salta havsvindar, beställ något att äta från de olika matstånden eller köp en kall drink på en av barerna. Det är en fin kombination med båtturen som tar ca 1 timme, helt klart en avkopplande sommaraktivitet.

 

Usa, New York, sommarhetta

 

STANNA INNE | BEHAGLIGT OCH SVALT INOMHUSKLIMAT 

 

Många museer i New York har ett perfekt inomhusklimat under alla dagar på året. Det är en bra anledning till att kombinera ett avsvalkande besök med lite konst, historia och kultur. Museer som American Museum of Natural History är kul att upptäcka där du färdas genom olika tidsepoker och amerikanska ekosystem. I samlingarna finns allt mellan himmel och jord angående amerikansk flora och fauna. Det finns även en hel del information om ursprungsbefolkningen och deras historia. Museet ligger precis mittemot Central Park, och efter museibesöket kan du koppla av i parken.

 

Ett besök till 9/11 Museum är en informativ och även känslomässig upplevelse och museet berättar om händelserna under 9/11 terroristattackerna. Alla utställningarna är gjorda med omsorg och respekt och man får verkligen en känsla av hur staden och resten av världen påverkades av attackerna. Intill 9/11 Memorial ligger Downtown [temperaturerna är lite lägre här än på andra platser i city på grund av alla höga skyskrapor] och du kan besöka Ground Zero området gratis. Missa inte att gå ned i Oculus där du hittar en hel del butiker med air condition.

 

Usa, New York, sommarhetta

 

HOTSPOTS FÖR ALLA SOLDYRKARE

 

Om du älskar solen och vill vara ute så mycket som möjligt på sommaren, och njuta av utsikten över New Yorks skyline, kommer du inte att bli besviken. Governors Island har öppet under sommarhalvåret och rekommenderas varmt. Ta färjan ut och planera in några timmar på ön där det finns mycket att göra. Det finns sköna hängmattor som du kan använda, lekplatser för barn, hyrcyklar för 1 timme samt guidade promenader runt ön.

 

Brooklyn Bridge Park har också mycket att erbjuda och det finns gott om härliga platser att njuta av utsikten över Downtown Manhattan. Du hittar även promenadstråk intill Brooklynbron samt trevliga mat-och fikaställen. För att komma hit, ta då NYC Ferry från Wall Street/Pier 11 eller tunnelbanan till High Street Brooklyn. När ni sedan ska tillbaka, gå då över Brooklynbron för den bästa utsikten och upplevelsen av New York. Utsikten över Manhattans skyline är magnifik, passa på och ta några bra foton!

 

Usa, New York, sommarhetta

 

Translation
Here are some tips to how to avoid the summer heat in New York. 

 


Dagens inlägg är ett gästinlägg i samarbete med Newyork.se. 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *