Portugal, Tavira

 

Vi bilade ju i höstas i södra Spanien och in i Porugal. Men jag hann aldrig riktigt med att lägga ut något om Portugal. Men idag tänkte jag att jag skulle lägga ut lite bilder. Spanska södern är ju ganska torr och karg, men redan några mil från gränsen till Portugal börjar landskapet förändras.

 

Bergslandskapet blir platt och allt är lite grönare. Istället för olivträd breder stora fält av solrosor och apelsinodlingar ut sig. Små mysiga byar längs kusten och Portugal var allt som jag trodde Spanien skulle vara. Portugisiska Tavira blev snabbt en favorit. En underbar liten stad, där man smyckar husen med mosaik på utsidan. Att hitta två hus med samma kakel eller mosaik var inte lätt.

 

De låga vita husen, de underbara gränderna och de tre broarna utgör en underbar syn. Brist på fik och restauranger är det inte. Och på den lilla ön Isla de Tavira hittar man fantastiska sandstränder och massor av mysiga barer och restauranger. Vi lämnade Portugal med en känsla av att vilja ha mer och se mer av det lilla landet. Och det är inte alls omöjligt att det blir Portugal igen någon dag.

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *