Portugal, Tavira

 

Vi bilade ju i höstas i södra Spanien och in i Porugal. Men jag hann aldrig riktigt med att lägga ut något om Portugal. Men idag tänkte jag att jag skulle lägga ut lite bilder. Spanska södern är ju ganska torr och karg, men redan några mil från gränsen till Portugal börjar landskapet förändras.

 

Bergslandskapet blir platt och allt är lite grönare. Istället för olivträd breder stora fält av solrosor och apelsinodlingar ut sig. Små mysiga byar längs kusten och Portugal var allt som jag trodde Spanien skulle vara. Portugisiska Tavira blev snabbt en favorit. En underbar liten stad, där man smyckar husen med mosaik på utsidan. Att hitta två hus med samma kakel eller mosaik var inte lätt.

 

De låga vita husen, de underbara gränderna och de tre broarna utgör en underbar syn. Brist på fik och restauranger är det inte. Och på den lilla ön Isla de Tavira hittar man fantastiska sandstränder och massor av mysiga barer och restauranger. Vi lämnade Portugal med en känsla av att vilja ha mer och se mer av det lilla landet. Och det är inte alls omöjligt att det blir Portugal igen någon dag.

 

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *