Det låter som en ny träningsform, men har inte alls något med träning att göra. Zoning är den nya trenden inom resande. Konceptet innebär att man anpassar resan, boende och flyg, så att alla kan välja det koncept som passar dem bäst. Man delar helt enkelt upp hotellanläggningen efter gästernas olika behov, åldrar och intressen. Efterfrågan ökar just nu på semestrar där flera generationer reser tillsammans, så kallade 3G-resor. Därför tas nu skräddarsydda hotell fram med områden för att täcka de olika behoven.

Barnhotell, vuxenhotell och hotell med äventyrsbad är bara några av de koncepthotell som poppat upp sista tiden. På de hotell som jobbar med zoning kan exempelvis barnfamiljer och vuxna delas upp för sig. Där hittar du flera olika typer av pooler, aktiviteter och restauranger. För barnfamiljerna finns aktivitetspooler och bufférestauranger, medan en lugnare pool, spa och a la carté-restaurang lockar de vuxna. Som besökare kan du ofta välja All Inclusive eller helpension som alternativ. Idag finns zoninghotellen på olika platser runtom i världen och det är Fritidsresor som ligger i framkant. Fritidsresors Sensatori-hotell har zoning speciellt inarbetat i konceptet.

Vissa flygbolag har dessutom börjat erbjuda barnfria zoner på flyget som man kan boka. Men självklart till en extra kostnad.

 

 

Källa: [Fritidsresor][Vagabond][Resia]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *