Angola Prison 1

 

Att resa etiskt är inte alltid lätt. För många är det kanske inte heller något man funderar på. För andra är det väldigt viktigt. Ghettoturism är en sådan sak. På vissa ställen i världen är den genomtänkt idé som ger turisterna insikt om hur de utsatta lever och där inkomsterna går tillbaka till området. På andra ställen är det kanske mest en osmaklig cirkus som ger en bitter eftersmak.

I senaste numret av Vagabond har de publicerat ett jätteintressant reportage om just lite annorlunda turism. Ett reportage om fängelset Angola Prison i Louisiana i Usa [Louisiana State Penitentiary]. Fängelset är Usa:s största högsäkerhetsfängelse och här finns 5 000 fångar. 84 av dem sitter på death row och den genomsnittliga strafftiden är 89 år. De senaste åren har fängelset blivit en av Nordamerikas märkligaste turistattraktioner.

Fängelset kör rodeotävlingar och har då öppet för turister som får möjligheten att träffa livs levande mördare, rånare, hustrumisshandlare och andra kriminella. För turisterna ger besöken kanske ett minne för livet och definitivt något annorlunda att berätta om när man kommer hem. För de som sitter på Angola Prison kan besöken ge ett välkommet avbrott i deras monotona vardag, men det kan också göra att de känner sig ännu mer alienerade från det vanliga livet. Och efter rodeon kan man i souvenirbutiken köpa med sig hem saker som fängelseproducerad grillsås, kaffekoppar och hundhalsband.

Får du möjlighet, läs artikeln. Det är nog en av de intressantaste jag läst på länge.

 

Angola Prison 2

 

Translation;
The Angola Prison in Louisiana in the Usa offers tourist to come and see their rodeos and the attraction dras a lot of people.

 

Källa: [Vagabond][Angolarodeo][Foxnews][Abcnews][Louisiana Travel][Telegraph]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *