Ibland kan jag föreslå att vi ska äta på en restaurang vi inte ätit på. Kanske smaker från ett land vi inte provat tidigare. Men frågan är hur långt hade man kunnat gå. Det konstigaste jag någonstin ätit var på Jamaica. Mannen bställde “samma sak som de vid bordet bredvid äter”.

 

Kyparen tittade på honom och undrade “are you sure?”. Det var han. Vi är fortfarande inte helt säkra på vad det var, men det smakade som inget annat, skinn med kulor av fett. Vi är inte kräsna, men detta gick inte ner. Vad är det konstigaste du någonsin ätit? Skyscannerhar listat några av världens galnaste restauranger.

 

TWIN STARS DINER – moskva 
På Twin Stars Diner i Moskva är all personal tvillingar i identiska uppsättningar kläder. Konceptet är inspirerat av en sovjetisk film från 1964 och den dygnet runt-öppna restaurangen har varit en succé sedan öppningen. Enligt ägaren har det varit något av en utmaning av hitta rätt tvillingar att anställa, men ansträngningarna har gett effekt och inte minst uppmärksamhet i media världen över.

 

DOGGY STYLE DELI – edmonton, kanada
Här är hundar huvudsaken. På Doggy Style Deli är det hunden som är gästen och här serveras Raw Dog Food, kött utan tillsatser med grönsaker vid sidan om. Vad sägs om rätten ”Beef It Up PLUS” med kyckling, ben, biff, morötter, äpplen, broccoli och kelp? Nyttigt värre! Skulle en brakmåltid inte vara nog organiserar restaurangen också fester för de fyrfota, varför inte boka en julfest, ett bröllop eller en halloweenfest för din älsklig?

 

CONFLICT KITCHEN – pittsburgh, USA
På Conflict Kitchen i Pittsburgh serveras rätter som kommer från länder som USA är i konflikt med. För tillfället satsar köket på kubanska rätter och gästerna får betydligt mer än en god måltid serverad. Maten serveras packad i wrappers med tryckta intervjuer med kubaner från både USA och Kuba som ger sin bild om allt från kultur till politik. Gästerna kommer på så sätt i samtal med varandra, och även personalen, om ämnen som de kanske annars aldrig berört. En bit god mat och en rejäl samhällslektion med andra ord!

 

 

IMPERIAL HERBAL – singapore
Sedan 1988 har restaurangen Imperial Herbal serverat sina gäster precis det som de behöver. Här möts gästerna av en kinesisk doktor som undersöker dem och ordinerar den typ av mat som han anser som mest välgörande med bland annat utvalda medicinska örter. Imperial Herbal serverar mat enligt gamla kinesiska traditioner och med mycket lite socker, salt och kryddor. Man har nyligen utökat sin verksamhet och flyttat in i lokaler på Riverview Hotel.

 

DALU ROBOT RESTAURANT – jinan, kina
Denna futuristiska restaurang i Jinan är inte bara en framtidsvision rent inredningsmässigt. Här möts gästerna av robotar som hälsar dem välkomna, underhåller dem och serverar mat och dryck. Ägaren Zhang Yongpei har tidigare drivit en cateringfirma men varit missnöjd med sin personal som trots allt högre löner inte motsvarade de förväntningar på service som han hade.”Med robotar behöver jag aldrig oroa mig för sådana problem”, berättar han i en intervju med Globaltimes.

 

 

Foto: Huffingtonpost, Iflytheworld, Eastcoastlife, yelp, Cbc, Eater

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *