Singapore, The Interlace (5)

 

Vi var i Singapore förra året och staden hamnade direkt i toppen bland mina storstäder. Singapore har satsat mycket på sin arkitektur och fortsätter rada upp nyskapande byggprojekt. Efter rymdskeppsformade megahotellet Marina Bay Sands och Avatarliknande Gardens By the Bay har också The Interlace fått stor uppmärksamhet.

Det är ett lägenhetskomplex med sammanflätade huskroppar som ser ut som ett felbyggt Lego. Skaparna kallar den för en ”vertikal by”. Bygget har tagit hem arkitektpriser som World Building Awards och Urban Habitat Award. Bakom designen står tyske Ole Scheeren som ritat 31 sexvåningshus, med fler än 1 000 lägenheter, som staplats på varandra till synes huller om buller. Bygget färdigställdes 2013.

The Interlace består av klossar, alla sex våningar höga och 70 meter långa. Totalt ryms 1 040 bostäder i komplexet som täcker åtta hektar. Husen ramar in åtta gårdsplaner, innergårdar, pooler, en vattenpark, en bambuträdgård och promenadstråk. Husens annorlunda placering ger plats åt så många terrasser och trädgårdar att området nu har större grön yta än när det var obebyggt.

 

Singapore, The Interlace (1) Singapore, The Interlace (4) Singapore, The Interlace (3) Singapore, The Interlace (2)

 

Translation;
The Interlace is one of the cool buildingproject in Singapore.

 

Källa: [Vagabond][The Interlace][Kit]
Bildkälla: [The Interlace]

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Profilbild
  Igge says:

  Night zoo är rätt coolt oxå

  1. Discovering The Planet

   Har jag också helt missat. Tror att vi hade med det på listan, men prioriterades bort :)

 2. Profilbild

  Vilken kul arkitektur! Det ser ut som legobitar, eller kanske som vaniljrån som man slängt i en hög ;)

  1. Discovering The Planet

   Haha faktiskt, eller sådana där tjocka kex man alltid åt när man var mindre :).
   Älskar galen arkitektur :)

 3. Profilbild

  Men häftigt! Mitt sug efter den staden blev precis lite större. Var ju väldigt nära att boka midsommar dit men det blev aldrig av.

  1. Daniela Nasteska Olsson

   Singapore är verkligen värd både ett och två besök. Högt upp på min storstadstopplista. Du får boka in ett stopp där när du gör din Asien-resa :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *