Vi är alla bra på olika saker. Jag tycker själv att jag är rätt duktig på att hitta intressanta och roliga resmål för mig och mannen. Han är bättre på att hitta små, för mig okända, pärlor hemmavid. Som en liten allahjärtansdagpresent hade jag bokat en övernattning på Ivögården på Ivön.

 

Innan vi åkte hemifrån undrade han om det var okej att vi stannade till någonstans och åt frukost. Självklart. Hans fynd denna gången var Vånga 77.1 Café. En liten pärla på ett oväntat ställe. I det lilla caféet serveras hemmagjorda rätter av lokala produkter. Jag åt en av de godaste sopporna jag någonsin ätit, en kantarellsoppa med hemmagjort bröd. Utsikten är över Ivösjön och äppelodlingen är makalös. Jag kan bara tänka mig hur det är sommartid. Vill man köpa med sig något hem finns det i den lilla butiken bland annat surdegsbröd, Bergaknäcke, päronmarmelad, äppelmust och deras egen björköl [som bryggs på Charlis Brygghus].

 

Här finns även möjligheter att ha konferens och övernatta. Eller varför inte anmäla sig till någon av de olika aktiviteterna de har. Man kan vandra genom fruktodlingarna och upp på bergets branta sluttningar genom bokskogen, vandra upp på Vångaberget och det sagolika stenbrottet, laga mat på kullen eller lära sig baka surdegsbröd, göra sylt och saft.

 

Absolut värt en liten omväg.

 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *