Vi är alla bra på olika saker. Jag tycker själv att jag är rätt duktig på att hitta intressanta och roliga resmål för mig och mannen. Han är bättre på att hitta små, för mig okända, pärlor hemmavid. Som en liten allahjärtansdagpresent hade jag bokat en övernattning på Ivögården på Ivön.

 

Innan vi åkte hemifrån undrade han om det var okej att vi stannade till någonstans och åt frukost. Självklart. Hans fynd denna gången var Vånga 77.1 Café. En liten pärla på ett oväntat ställe. I det lilla caféet serveras hemmagjorda rätter av lokala produkter. Jag åt en av de godaste sopporna jag någonsin ätit, en kantarellsoppa med hemmagjort bröd. Utsikten är över Ivösjön och äppelodlingen är makalös. Jag kan bara tänka mig hur det är sommartid. Vill man köpa med sig något hem finns det i den lilla butiken bland annat surdegsbröd, Bergaknäcke, päronmarmelad, äppelmust och deras egen björköl [som bryggs på Charlis Brygghus].

 

Här finns även möjligheter att ha konferens och övernatta. Eller varför inte anmäla sig till någon av de olika aktiviteterna de har. Man kan vandra genom fruktodlingarna och upp på bergets branta sluttningar genom bokskogen, vandra upp på Vångaberget och det sagolika stenbrottet, laga mat på kullen eller lära sig baka surdegsbröd, göra sylt och saft.

 

Absolut värt en liten omväg.

 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *