Vi är på väg till Karlstad. Men för att göra mer semester av de två dagarna har vi förlängt helgen från torsdag till måndag. Längs med Sveriges västkust och Göteborg gör vi en roadtrip som ska ta oss till Karlstad. Från Karlstad kör vi längs med Vänern söderut via Åmål och åter mot Göteborg och Särö

 

Vårt första övernattning blir på Arken Hotel & Art Garden Spa strax utanför Göteborg. När vi glider in till hotellets parkering är vi lite skeptiska. Fasaden är inte lockande och precis utanför ligger Göteborgs aktiva oljehamn. Men när man väl kommit innanför dörrarna får man en liten överraskning. En värld inspirerad av Asien, naturen utanför och konst. Och från hotellets hallar är utsikten över oljehamnen riktigt vacker.

 

Vårt rum är inte stort, men jag gillar verkligen färgerna. Grönt, vitt och beige. Och naturen precis utanför fönstret. För en person är rummet perfekt. Men för två personer med bagage, kan det kännas lite trångt. Inte för att man behöver större, men lite svårt med var man ska öppna sin lilla resväska. Well, kanske ett ilandsproblem. Men man måste verkligen säga att det är mer än prisvärt. Visst finns det några småsaker som skulle kunna lyfta hotellet några steg. Som att bygga in microvågsugnarna i hallarna så att de inte syns. Men över lag är det småsaker.

 

Till ljudet av livemusik äter vi en riktigt god tvårätters middag. Som ingår i vårt paket. Utanför fönstret har vi de stora klippblocken som man inte ens kan ana när man glider in på hotellets framsida.  Något jag verkligen gillar, är att det överallt på hotellet finns små mysiga sittplatser. Både ute och inne. Frukosten avnjuter man ute i det vackra landskapet. Och det blir både en, två och tre koppar kaffe. Och massagestolar. Av modell mer avancerad som vi aldrig varit med om tidigare. Med massage från fotsula, till armar och nacke.

 

PRISER & SPAPAKET

 

Vi har Lilla Art Garden spa-paketet som kostar 1 390 kronor per person. Då ingår: en övernattning, stor frukostbuffe, en 2-rätters middag, badrock och badtoffolor och tillgång till Art Garden Spa. Men man erbjuder många olika typer av paket och evenemang. Allt från familjepaket till bröllopspaket och dagspa-paket. Och självklart finns det massor med behandlingar att välja på. Ett tips kan vara att boka sina behandlingar innan man checkar in på hotellet. Läs mer på Arken Hotel & Art Garden Spa.

 

 

 

Translation
We are doing a roadtrip in Sweden to Värmland and Karlstad. And our first stop is in Gothenburg and Arken Hotel and Spa. 

 


Tack till Arken Hotel och Spa i Göteborg för vistelsen och samarbetet. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *