marocko-agadir-atlantic-palace-9

 

Igår lämnade jag Sverige för att åka till Agadir tillsammans med ett gäng danska bloggare. Framför allt Annette och Marie från den danska bloggen Ontrip. Det är också tack vare Annette jag är med. Och konstigt nog förstår jag Annettes danska nästan till hundra procent. Men så är vi Skåningar också nästan danskar.

 

Annette är som en liten adrenalinkick direkt när vi möts på flygplatsen. Fast jag är trött och har sovit dåligt under natten, försvinner tröttheten när jag träffar henne. En dame som jag lärde känna under en resa i Thailand och Kambodja. Nu ska vi två resebloggare umgås med ett gäng livstilsbloggare i nästan en vecka. Kan ju inte bli annat än galet kul. Vi landar i Agadir på kvällen och åker direkt till vårt hotell för veckan, Atlantic Palace. Ett femstjärnigt hotell som bara skriker Marocko. Från utsidan ser de vitputsade hotellet ut som Taj Mahal och på insidan som en mosaik i tusen färger. Och mitt singelrum? Ja kanske inte så mycket singelrum som man skulle tro.

 

Två stora enkelsängar som lätt hade rymt fyra personer. Balkongen har utsikt över poolen och ett gäng palmer. Och hotellet är faktiskt inte så dyrt som man skulle kunna tro. Rum finns från cirka 700 kronor just nu. Det är ju inte första gången jag är i Marocko. För tio år sedan gjorde mannen och jag en resa hit. Kan vara så att jag tog bort inläggen för att jag tyckte bilderna var dåliga ;). Vi började i Marrakech och avslutade i Agadir. Och det jag konstigt nog har starkast minnen av, är bussresan mellan Marrakech och Agadir. Jag hade aldrig sett ett så varierande och färgglatt landskap.

 

Det var också en resa vi gjorde när jag var ganska sjuk, [fick ME för cirka tio år sedan] vilket kan förklara varför jag har en mindre positiv inställning till Agadir. Många kvällar spenderades på rummet. Det är kanske också en av anledningarna till att jag tackade ja till denna resan. Jag hittar ju oftast något positivt på varje ställe vi åker till och det är få ställen jag inte skulle kunna tänka mig åka tillbaka till, men Agadir var med på den listan tillsammans med Playa Ingles och Benidorm. Jag ser fram emot att bli omvänd.

 

So Agadir Marocko, here I come again.

 

marocko-agadir-atlantic-palace-7

marocko-agadir-atlantic-palace-6

marocko-agadir-atlantic-palace-3

marocko-agadir-atlantic-palace-4

marocko-agadir-atlantic-palace-5

marocko-agadir-atlantic-palace

marocko-agadir-atlantic-palace-2

marocko-agadir-atlantic-palace-1

marocko-agadir-atlantic-palace-8

 

Translation:
It´s been a lot of years since I last was in Agadir Morocoo. I am so looking forward to discovering some new part of the area.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

12 Comments

 1. Super artikel og tusind tak for alle de smukke ord. Jeg bliver da helt rørt ,-)
  Jeg er super glad for dit selskab, også på denne tur og et dejligt gensyn. Jeg nyder vores tid sammen og skønt at være i selskab med en af de rejsebloggere, som jeg synes er en af de dygtigste.
  Men det er bestemt et stor plus at jeg ved at bliver omvendt med hensyn til Agadir :-)

  Smukke billeder som sædvanlig. Tak fordi du delte dette indlæg, søde Daniela:-)

  /Annette

  1. Tack själv för att du ville ha med mig ♡

 2. Inväntar omvändelsen ;) (Den sängen kan du ju i alla fall variera dig i, vill du ligga på tvären går ju det också)

  1. Haha. Ellee hur? Och ändå hamnade jag i samma hörna varje kväll :D

 3. Hvor er det nogle flotte billeder! :D Synes i øvrigt det er rigtig hyggeligt med sådan nogle bloggerture, netop fordi man får hilst på nogle kollegaer. Ellers sidder man jo ofte bare bag hver sin computerskærm derhjemme og arbejder.

  1. Tack Laura. Era Marockobilder på insta är ju sjukt fina.
   Visst är det så. Ibland är det trevligt att få träffa kollegerna :)

 4. Det ser ju fantastiskt fint ut, vilket hotell. Priset var ju heller inte farligt. Jag tror jag också förstår danska rätt bra trots att jag inte är skåning ;) men det kan ju ha att göra med mina många år ute till havs tillsammans med danska arbetskollegor. Kommer ihåg min första dag på jobbet då jag inte fattade ett ord vad min kollega sa till mig hehe..Tur att man lär sig med tiden.

  1. Ibland får man be dem prata lite långsammare bara :)…
   Hotellet är verkligen fint och jag rekommenderar det absolut.

 5. Wow, vilket ställe! Marocko står okryssat, som större delen av Afrika. Kanske blir jag lite mer sugen efter det här inlägget.

  1. Riktigt riktigt fint hotell. Afrika är riktigt häftigt, och jag har som dig
   större delen kvar att utforska och många länder på önskelistan. Rwanda,
   Botswana, Etiopien, Sydafrika… Jag listan. Du som är så outdorsy borde väl
   ha Kilimanjaro på din lista :).

 6. Jag vill verkligen rekommendera den här utflykten med Moroccodeserttour4x4.com Den var professionellt arrangerad, vi hann uppleva och se mycket på kort tid och hade en jättetrevlig dag med vår superba guide under dagen: Mido Berger. Thank you so much for many nice memories to bring back to Sweden!

  1. Stort tack för tipset :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *