Inför dokumentärserien “Stamliv med Bruce Parry” gjordes ett pilotavsnitt, “Kannibaler och Höga Berg” [Extreme Lives: Cannibals and Crampons]. Bruce Parry och Mark Anstice, för detta militärer, ger sig ut på sitt livs äventyr genom den indonesiska delen av Nya Guinea och har som mål att nå Puncak Mandelas snötäckta topp. De de är helt osponsrade får de ihop pengar genom att ta vilka jobb som helst, bo hos vänner och helt enkelt gör allt de kan för att kunna bekosta sitt äventyr.

De beger sig in Indonesien djupaste djungler utan tillstånd, utan uppbackning och utan någon egentlig kunskap om vad de har framför sig. Utrustade med endast varsin ryggsäck, varsin videokamera och den lilla information de har kunnat hitta om det relativt outforskade området, ger de sig iväg på en 77 dagar lång vandring. Detta är historien om ett av världens mest omskrivna berg, Eiger, och dess ökänt svårbestigna nordliga vägg. Över 60 människor har mist livet i sina försök att nå toppen från norrsidan.

De dokumenterar de slående naturen i djunglen i Irian Jayam. De tar sig genom djungler, över rottingbroar, genom inföddas byar, över höga vattenfall. De förflyttar sig med möda 5 km per dag, med öppna sår, blodiglar överallt, fullständigt förstörda fötter och minimal kost. På vägen stöter de på flera olika stammar, bland annat en stam av kannibaler som aldrig stött på utomstående förr. De når berget efter 76 dagar. Bestigningen av det 3700 meter höga berget tar dem fem dagar, utan rep. Men till sist når de sitt mål, Puncak Mandela.

Den prisbelönad brittisk dokumentären från 2001, visas just nu på olika tider på Kanal Tio. En fantastisk
resa som ni inte bör missa om ni tycker sådan här är spännande.

  

Källa: [Ginger.tv][Tv.nu][Alexkurtagicofficial][leonmccarron]
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *