Djurlivet är ju vad Borneo är känt för. Men häromdagen kändes det som att just det livet hade en liten komplott mot mig. Myggen hittade mig trots myggsprej. Jag höll på att trampa på en orm på väg till rummet. Ingen farlig dock, en cirka 30 centimeter Flying paradise snake, en liten snok, men enligt informationen vi fick, skulle det ändå svida till om den högg. När jag skulle ta bilder på den fina solnedgången, råkade jag ställa mig ovanpå ett myrnäste och jag kan lova att de höll inte igen attackerna. In under kläderna och jäklar vad de bet. Någon dag innan dess trampade jag dessutom näsan på en fyra centimeter stor skalbagge. Nu visade sig att den redan var död, men vad hjälper det i stunden?

Under veckan som gått har vi dessutom haft nära kontakt med iglar, små geckoödlor, ekorrar, de residenta gästerna papegojorna och många andra olika fåglar. Men nu är veckan av avslappning och uppladdning över. Vi har inte haft något att klaga på, och hur skulle vi kunna det? Hotellet har varit fantastiskt. Allt från den fantastiska frukosten, till frukt och glass på stranden och möjlighet att äta på över sju ställen. Nu ska hyrbilen ta oss norrut på Sabah mot Mt Kinabalu och så småningom till östra sidan och Sandakan.

 


Foto: © Discovering The Planet
Foto: Bilden på snoken överst, Chien Lee, Fieldherpforum

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *