Djurlivet är ju vad Borneo är känt för. Men häromdagen kändes det som att just det livet hade en liten komplott mot mig. Myggen hittade mig trots myggsprej. Jag höll på att trampa på en orm på väg till rummet. Ingen farlig dock, en cirka 30 centimeter Flying paradise snake, en liten snok, men enligt informationen vi fick, skulle det ändå svida till om den högg.

 

När jag skulle ta bilder på den fina solnedgången, råkade jag ställa mig ovanpå ett myrnäste och jag kan lova att de inte höll igen attackerna. In under kläderna och jäklar vad de bet. Någon dag innan dess trampade jag dessutom näsan på en fyra centimeter stor skalbagge. Nu visade sig att den redan var död, men vad hjälper det i stunden?

 

Under veckan som gått här på Borneo har vi dessutom haft nära kontakt med iglar, små geckoödlor, ekorrar, de residenta gästerna papegojorna och många andra olika fåglar. Men nu är veckan av avslappning och uppladdning över. Vi har inte haft något att klaga på, och hur skulle vi kunna det? Hotellet har varit fantastiskt. Allt från den fantastiska frukosten, till frukt och glass på stranden och möjlighet att äta på över sju ställen. Nu ska hyrbilen ta oss norrut mot Sabah och Mt Kinabalu och så småningom till östra sidan av Borneo och Sandakan.

 

Foto: Bilden på snoken, Chien Lee, Fieldherpforum

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *