Makedonien är det lilla landet norr om Grekland. En liten okänd pärla. Där befinner jag mig just nu. Här ska det ätas och drickas gott i cirka tio dagar och självklart hoppas jag att ni följer med på min lilla resa. Makedonien är den andra hälften av min persona och en stor och viktig del av den jag är. Att jag har varit här många gånger förr, gör det inte mindre spännande att komma hit. Med åldern förändras ens intressen och med det, kommer nya upplevelser och nya upptäckter. Men självklart, vissa upplevelser vill man inte ska förändras. Man vill uppleva samma dofter om igen, samma smakupplevelser och samma naturupplevelser.

Vår första frukost avnjöts på Restaurang Korzo i Bitola. Här har vi även tidigare avnjutit många frukostar. Framför allt gillar vi deras omeletter med fetaost, skinka, svamp och annat gott i. Till det självklart, turkiskt kaffe. Finmalet kaffe som kokas i en speciell kanna och som hälls upp tillsammans med bönerna. Jag gissar att även frukosten imorgon och dagen efter kommer bli en repris.

 

Korzo

 

Foto: © Discovering The Planet [mobilbilder]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *