Makedonien, Bitola

 

Makedonien är det lilla landet norr om Grekland. En liten okänd pärla. Där befinner jag mig just nu. Här ska det ätas gott och drickas gott i cirka tio dagar och självklart hoppas jag att ni följer med på min lilla resa. Makedonien är den andra hälften av min person och en stor och viktig del av den jag är.

 

Att jag har varit här många gånger förr, gör det inte mindre spännande att komma hit. Men åldern förändras ens intressen och med det upptäcker man nya saker. Men självklart, vissa upplevelser vill man inte ska förändras. Man vill uppleva samma dofter om och om igen, samma smakupplevelser och samma naturupplevelser. Medan resten av gänget njuter av Ölfesten i Prilep, varvar jag ner på hotellet. Det har varit en underbart lugn första dag i sällskap av familj och släkt. Och självklart med massor av god mat och god dricka. Jag har till och med haft lite semester från systemkameran [jodå, det är sant] och bara tagit lite bilder med mobilen.

 

Att skriva om dofterna på semestern är kanske lite kliché, men hur kan man låta bli. Så mycket minnen sitter i doftsinnet och jag njuter av vartenda ett. Doften av paprikorna på marknaden, doften av melon, det turkiska kaffet och till och med doften av värmen. Allt som är mitt Makedonien. Glöm inte att ni även kan följa mig på Instagram, Escape 360 och Facebook. Om ni vill alltså. Vi hörs snart igen. Varma och regniga kramar från Bitola i Makedonien.

 

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *