Selfie 1

 

Bara i år har tolv personer dött från att ha tagit en selfie. Ja, så är det. Men bara åtta personer har dött av en hajattack. Olyckorna inträffar ofta när någon halkar, tar ett steg åt fel håll eller tror de har bättre balans än de verkligen har.

I Ryssland har det varit så många dödsfall att regeringen har tagit tag i problemet på allvar. Hittills i år har tio personer dött och 100 personer skadat sig i Ryssland när de försökt ta bilder på sig själva. Därför har man gett ut en guide där man ger tips på de vanligaste fällorna som bör undvikas när man tar en selfie. I guiden står det att man inte bör balansera på höga höjder eller fotografera sig själv när man håller i skarpladdade vapen. Man har dessutom satt upp “förbudsskyltar” mot att ta selfies framför tåg eller uppe i telefonmaster.

De flesta som dör är ungdomar mellan 18 och 22 år. Den vanligaste orsaken vid selfie-dödsfall är att personer fallit från hög höjd. Den näst vanligaste orsaken är att folk tagit en selfie och blivit påkörda.

Så nästa gång du tar en selfie, var försiktig.

 

Selfie 2

 

Translation;
Taking selfies is killing more people than sharkattacks.

 

Källa: [Resa][The Telegraph][Aftonbladet]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *