Selfie 1

 

Bara i år har tolv personer dött från att ha tagit en selfie. Ja, så är det. Men bara åtta personer har dött av en hajattack. Olyckorna inträffar ofta när någon halkar, tar ett steg åt fel håll eller tror de har bättre balans än de verkligen har.

I Ryssland har det varit så många dödsfall att regeringen har tagit tag i problemet på allvar. Hittills i år har tio personer dött och 100 personer skadat sig i Ryssland när de försökt ta bilder på sig själva. Därför har man gett ut en guide där man ger tips på de vanligaste fällorna som bör undvikas när man tar en selfie. I guiden står det att man inte bör balansera på höga höjder eller fotografera sig själv när man håller i skarpladdade vapen. Man har dessutom satt upp “förbudsskyltar” mot att ta selfies framför tåg eller uppe i telefonmaster.

De flesta som dör är ungdomar mellan 18 och 22 år. Den vanligaste orsaken vid selfie-dödsfall är att personer fallit från hög höjd. Den näst vanligaste orsaken är att folk tagit en selfie och blivit påkörda.

Så nästa gång du tar en selfie, var försiktig.

 

Selfie 2

 

Translation;
Taking selfies is killing more people than sharkattacks.

 

Källa: [Resa][The Telegraph][Aftonbladet]

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *