Just nu är det mycket i media om nya flygplansmodeller och framtidens flygplan, och det är Airbus som visar framfötterna både när det gäller det ena och det andra. En av nyheterna är att världens största kommersiella flygplan, Airbus 380, nu får får tolv lyxsviter.

 

Korean Air väljer att bygga om sina tio jätteflygplan som flygbolaget beställt. Plats görs för tolv stora lyxsviter. Undervåningarna på flygplanen av modellen A380 , lämnar Korean Air orörda. Där finns plats för 301 passagerare i ekonomiklass. Men övervåningarna kommer att byggas om. Här görs plats för 94 passagerare samt 12 lyxsviter. De första planen väntas stå klara i maj.

Airbus framtidsvisioner fortsätter. Utöver lyxplanen som byggs, har man nu gjort en vison av framtidens  flygplan. Enligt dem är detta hur vi flyger år 2050. Slutet på de små gluggarna är snart här. Slutet på att  slås om att försöka se utsikten över Alperna. Slutet på att försöka ta en bra bild genom en repig ruta. Ett “genomskinligt” flygplan med holografiska spelskärmar och som drivs med hjälp av passagerarnas kroppsvärme.

 

Förutom panoramavy över horisonten genom planets glasväggar och glastak ska även spel på holografiska skärmar, och till och med virtuell golf underhålla passagerarna under resan. Förutom förstklassig lyx ska det nya flygplanet även utrustas med den senaste tekniken vilken enligt Airbus ska drivas av resenärernas kroppsvärme.

 

Det är bara några av nyheterna i Airbus framtidsflyg. På en presskonferens i London visade flygplans-tillverkaren Airbus sitt senaste koncept. Det nya flygplanet, som Airbus hoppas kunna ta i trafik omkring år 2050, är som hämtat ur science fiction. “Vår forskning visar att passagerarna år 2050 kommer att förvänta sig en smidig reseupplevelse men samtidigt värna om miljön. Med detta i åtanke visar vår konceptkabin att resan i sig kan vara lika mycket ett äventyr som destinationen”, säger Airbus vice chefsingenjör Charles Champion.

 

Hur mycket av dessa planer som finns kvar, när planet väl byggs, återstår att se. Kolla in videon.

 

 

 

Bildkälla: Borta Bra, Dagens PS, Airbus, Affärsvärlden

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *