Nordmakedonien, Ohrid, äta

 

Sjöstaden Ohrid lockar många turister varje år. Men det är fortfarande en liten dold pärla för många i Europa. Här finns en fantastisk natur, en sjö med ett av de renaste vattnen i världen, en unik flora och fauna, många historiska platser och otroligt många kyrkor. Om du tar dig hit finns det många underbara ställen att äta, fika och njuta på.

 

FRUKOSTTIPSET I OHRID | RESTAURANG MOMIR

Mitt frukosttips är Momir som ligger vid vattnet. Den fantastiska utsikten är värd att offra maten för. Med detta vill jag säga, att man kanske inte får den bästa servicen eller den godaste maten just här, men helt klart får man en fantastisk utsikt och en underbar miljö att äta frukost i. Brödet här är ljuvligt gott.

 

 

LUNCHTIPSET | RESTAURANG POTPES

Mitt lunchtips är att ta en liten båttur till stranden Kaneo. En liten, liten strand där man hittar flera restauranger med otroligt läge. Här hittar du högst upp på klippan restaUrangen Potpes. Här kan du beställa in supergod fetaostsallad, chopska och pastramka. Pastramka är den speciella sort öring som bara finns i sjön Ohrid. Prova även deras hemmagjorda korv. Riktigt god.

 

Ohrid, Kaneo, Potpes

 

KVÄLLSMAT | LETNA TERASA I SVETI NAUM

Mitt middagstips, eller lunchtips, blir att ta den stora båten över till Sveti Naum. Klosterområdet, där du utöver klostret, hittar strand, restauranger, grillhak och den lilla ön och restaurangen Ostrovo. Om du vill äta fantastiskt grillat ska du sätta dig vid ett av haken längs med stranden som ”Letna Terasa”. Du bara pekar på det du vill ha på grillen och blir serverad.

 

Prova en annan av mina favoriter, muckalica. En gryta med grönsaker och kött. Om du vill sitta i en helt annorlunda och magisk miljö ska du välja restaurang Ostrovo. Restaurangen ligger på den lilla ön, Ostrovo, och omfattar källan ”Crn Drim” och en liten underbar park. Här har man satsat på livemusiK och grön omgivning med gammeldags influenser.

 

LÄS MER: Ohrid i Nordmakedonien

 

Ohrid Ostrovo och Letna Terasa

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Så bra att jag kan läsa på lite om vart jag ska innan jag åker dit. Tack för massa tips i alla dina inlägg om Makedonien, lämnar inte en kommentar på varenda en…

    1. Kul att du hittat lite bra. Har länge tänkt uppdatera bilderna, men tiden räcker inte till. Hoppas du får en riktigt fin resa.

  2. Tack för tips om Ohridområdet. Vi hamnade på restaurangen Momir på kvällen och såg inte det förrän vi fick menyn och skulle beställa maten. Underbar utsikt och faktiskt god mat oxå, precis som överallt. Vi åt så mycket god mat där/ Pernilla

    1. Så lite så. Hoppas ni gillade området lika mycket som vi. Makedonien är faktiskt ett av våra topp tre matländer i världen hittills :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *