Laura Dekker 1

 

Skulle du släppa iväg din 14-åriga dotter själv på en segelbåt säg en sådär ett eller två år? Det gjorde 14-åriga Laura Dekkers föräldrar. Hon fullföljde sin dröm att ge sig ut på en två år lång ensamsegling världen runt.

Hon var tretton när hon gjorde sin första stora segling själv. Då tog hon sig från Nederländerna till England. Efter den började hon planera sin världsomsegling. Men det visade sig inte bli så lätt som hon tänkt sig. Det var nära att resan inte blev av. Socialtjänsten skickades på familjen och barnavårdsnämnden i Nederländerna försökte få vårdnad om henne. De ansåg att hon var för ung för att få riskera sitt eget liv och dessutom borde gå i skola. Men sommaren 2010 gav en domstol i Nederländerna till slut klartecken för resan. Men först efter att de låtit en erfaren seglare testa hennes kunnighet och satt villkor om distansundervisning. Laura kände sig så illa behandlad av barnavårdsnämnden och nederländska pressen att hon beslutade sig för att bosätta sig i Nya Zeeland som vuxen.

Hennes världsomsegling med den tolv meter långa segelbåten Guppy startade 2010 och tog 519 dagar. På havet hade hon bara sig själv att lita till. Med hjälp av en handkameran berättar hon om sina upplevelser av stormar och ensamhet ute på oceanerna. Hon valde att avsluta resan 21 januari 2012 i Simsonbaai på den nederländska ön Sint Maarten i Karibien.

“Jag gillar de längre passagerna för det ger mig tid att tänka utan att bli störd”. Underbart. Med tankte på att det som skrämmer folk och ungdomar mest idag är tystnad och ett liv utan internet.

Vill du se den fantastiska dokumentären kan du göra det på Urplay, Laura, Yngsta Världsomseglaren.

 

Laura Dekker 2

 

Translation;
Laura Dekker sailed around the world all by her self at the age of 14. She is the youngest person so far to have done that so far. 

Källa: [Ur][Wikipedia]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *