Egypten, El Quseir

 

Alla dåliga ting kommer i tre. Resean till Egypten börjar med två större sådana och en mindre. Vårt flyg går åtta på morgonen, så vi bestämmer oss för att åka till Kastrup redan föregående kväll. Normalt, när vi är borta en vecka, kör vi till Kastrup och ställer bilen. Denna gång blev en vecka, lite oväntat, två veckor.

 

Jag har bokat Comfort på flygplatsen via Booking. Som jag brukar. Men när vi kommer dit, hittar de inte bokningen. Trots att jag fått bekräftelse. Så vi får helt enkelt ringa Bookings kundservice. Efter tjugo minuters väntan, och ett brutet samtal, kommer skämskudden. Jag har lyckats boka mars istället för februari. Vilket i och för sig borde synts i hotellets register. Så jag gör en ny bokning. För rätt dag. Och tack och lov är det inte fullbokat. Däremot är den första bokningen inte återbetalningsbar. Jag skyller på att jag just nu har för många bollar i luften.

 

Nästa, mycket mindre, egentligen onämnbara sak som händer, är att vi inte får ut några bagagetaggar när vi checkar in på flygplatsen. Men det löser sig ändå rätt snabbt. Vi sitter på planet, när sak tre inträffar. Vi får ett samtal. Från hotellet. “Ni har glömt att betala”. Nej, vi betalade via Booking, som vi alltid gör. Då visar det sig, att mitt nya betalkort inte godkänts. Det får bli ett problem att lösa till en annan dag.

 

LÄS MER: Fler artiklar om Egypten kommer här

 

Egypten, El Quseir

 

HOTELL MÖVENPICK I EL QUSEIR SÖDER OM HURGHADA

Jag brukar säga att jag bara har en “super power”. Och det är att välja hotell. Ofta blir det till och med bättre än förväntat. Så och denna gång. Mövenpick är så nära perfekt det går, för oss. Vårt rum, som är en stor bungalow, är helt ljuvlig. Förvisso har vi uteplats mot de andra bungalowsen och ingen havsutsikt, men det är inget som sänker betyget för oss. Kanske lite att vi har skugga på kvällen, vilket här innebär kyla. Det är ju ändå vinter.

 

Det är första gången någonsin vi har vindskydd både vid stranden och poolen. Och maten. Både frukosten och kvällsmaten är riktigt, riktigt bra, trots att det är buffé. Servicen är bland de bästa vi varit med om och personalen otroligt vänlig och hjälpsam. Det är hyperrent och inte en pryl på fel ställe. Och på området finns papperskorgar överallt, krukor, för sopsortering. Allt är genomtänkt. Och så är här ju katter. Vi kan inte känna oss mer hemma :).

 

 

FUNDERINGAR KRING ÖKEN & TILLGÅNG TILL LYX

Vi har bara varit här två och en halv dag. Men trots det har jag varje dag haft lite dåligt samvete. För att vi bor så här bra och har tillgång till pooler, duschar, färska grönsaker och frukter. Till och med jordgubbar. Var de tankarna kommer ifrån? Resan hit från Hurghada, gick genom mil efter mil av torrt och kargt ökenlandskap. Utan en enda växt. Jag vet ju att stora delar av Egypten är öken, men ändå. Hotellområdet är också en grön oas full av växter, träd, palmer och till och med gräsmattor. Hur är det ens möjligt? Jag menar med tanke på omgivningarna.

 

 

EGYPTEN NÄSTA VECKA

Nästa vecka flyger vi till Sharm El Sheik här i Egypten på ett jobb. Vi ska utforska inte bara området, men också ett nytt hotell. Domina Coral Bay. Ett femstjärnigt All-inklusive hotell. Alternativet att ta sig dit med båt, finns inte längre. Alla båtar som tidigare trafikerat sträckan har slutat gå. Alternativet att ta sig långa hållet går. Elva timmar med minibuss. Så för oss som har begränsad tid, blir det flyg dit från Hurghada.

 

För dagliga uppdateringar följer ni oss som vanligt på Instagram

 

Egypten, El Quseir

Egypten, El Quseir

 

Translation
We are in Egypt, at the beautiful Marsa Alam coast, in El Quseir. The waters are turqoise, and the hotel in a traditional nubian style.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *