Nej, jag brukar inte följa de här listornas rekommendationer. Men jag tycker självklart att de är intressanta att läsa. Att få vara med på Lonely Planets “Best in Travel” som land, är ju ändå hedrande. De utser bästa länderna, bästa städerna, bästa regionerna och “best value”.

 

Det finns många platser i världen på min bucketlista och några av dem finns faktiskt med på Lonely Planets lista. Platser som Amazonas i Brasilien, Bhutan och Vancouver i Kanada. Andra platsen på listan över länder är oväntat nog England. Och därifrån kom vi ju hem nu i veckan :). Och jag får lite krypa till korset.

 

Mina fördomar om att England skulle vara grått, tråkigt och inte ha bra mat, fullständigt motbevisades. Men fördomar är ju till för att motbevisas. Tur är väl det. Men är det England som är landet eller borde det kanske vara Storbritannien? Det där gör mig lika förbryllad varje gång.

 

Makedonien kniper tredjeplatsen. Så glad för det. Jag älskar Makedonien. Och jag vet att jag är subjektiv. Jag är ju född där. Men subjektiv eller inte, så är det ett otroligt vackert land och så himla enkelt och billigt att resa runt i. Så hur trendiga är vi egentligen? Vilka länder har vi besökt och vilka vill vi besöka? Här kommer vår lista.

 

TOPP 10 LÄNDER

 

1. Bhutan – Bhutan ligger väldigt högt på önskelistan och har gjort länge Tillsammans med Nepal och Tibet. Har velat åka hit sedan tonåren.
2. EnglandVi måste vara väldigt trendiga :). Vi har ju precis varit där. Ja, England är vackert. Men lite osäker på andraplatsen.
3. NordmakedonienMakedonien, eller Nordmakedonien som det heter numera. Måste ju vara i topp tre :). Är ju mitt andra hemland.
4. Aruba – Vi älskar Karibien, men har inte varit på Aruba än. Senast var vi på Tobago.
5. Swaziland – Inte varit, men låter spännande.
6. Costa RicaVi älskade Costa Rica och jag skulle gärna åka dit igen.
7. Nederländerna – Inte varit, men vill absolut dit.
8. Liberia – Inte varit, men åker gärna.
9. Marocko Varit där några gånger nu, men kan visst åka dit igen.
10. Uruguay – Inte varit, men JA. Låter såå spännande.

 

Lonely Planets topplista Best in Travel

 

TOPP 10 STÄDER

 

1. Salzburg, Österrike – Jag var i Salzburg på högstadiet. Länge sedan nu :). Men älskade staden.
2. Washington DC, Usa – Inte varit och inte heller jätteintresserad.
3. Kairo, Egypten – Vi besökte Kairo för många, många år sedan. Kommer ihåg att vi tyckte att det kanske var lite bättre på film än i verkligheten.
4. Galway, Irland –  Inte varit.
5. Bonn, Tyskland – Inte varit, men gillar Tyskland.
6. La Paz, Bolivia – Inte varit, men Bolivia är på min önskelista.
7. Kochi, Indien – Inte varit.
8. Vancouver, Kanada – Inte varit, men just Vancouver och Brittish Columbia ligger jättehögt på bucketlistan.
9. Dubai, Förenade Arabemiraten – Inte varit, men förhoppningsvis inom en snar framtid.
10. Denver, Usa – Inte varit och inte jätteintresserad.

 

 

TOPP 10 BÄSTA REGIONER

 

Denna listan är nästan helt orörd av oss. Det enda stället vi besökt är Cadiz i Spanien. Och det är verkligen en vacker del av Spanien. Kina, Argentina och Amazonas finns med på bucketlistan.

1. Sidenvägen, Asien
2. Le Marche, Italien
3. Tōhoku, Japan
4. Maine, Usa
5. Lord Howe Island, Australia
6. Guiyang Province, Kina
7. Cádiz province, Spain
8. Nordöstra Argentina
9. Kvarner Gulf, Kroatien
10. Amazonas Brasilien

 

Italien, Amalfikusten, Positano

 

Translation
Lonely Planet has just released their list Best in Travel 2020. And we have visited some of the destinations, some are on our bucket list, and some will probably never be on it. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *