De senaste åren har guidade resor till bland annat Kappadokien i Turkiet blivit allt populärare. Framför allt med bolag som WOW Travel och TSS Travel. Många av dem erbjuder resor till overkliga priser. Därför bör man kanske också läsa villkoren för resorna lite extra noga, inklusive det finstilta. Gör man det, som får man inte lika många överraskningar, men en del överraskningar uteblir inte hur man än gör.

 

Själv tyckte jag att jag var ganska förberedd och visste ganska bra vad som ingick och inte gjorde det, men inte så bra som jag trodde. I de flesta av de här resorna ingår flyg, hotell, transfer, frukost och den utlovade guidade resan på plats. Inget mer. Wow Travel är väl det bolag som varit mest på tapeten. Folk har varit missnöjda med bland annat att de inte fått sina biljetter, inte kunnat få kontakt med bolaget, och att inte allt ingått i priset. Vi åkte med TSS Travel. Jag måste säga att jag var imponerad av mängden material de skickade hem i brevlådan.

 

I deras material kunde man på flera ställen läsa att man kunde köpa till ett mat och inträdespaket på plats. På något ställe i materialet kostade paketet 1000 kr, på andra 1500 kronor. Väl på plats kostade det 2000 kronor. Men då ingår allt… Ja, nästan allt. Lunch, kvällsmat, båttur, och inträden ingår. Observera att dryck INTE ingår i detta pris. För ytterligare 50 kronor får man fri tillgång till vatten hela veckan, på bussen.

 

LÄS MER: Fler artiklar från Kappadokien & fler artiklar om resor i Turkiet här

 

 

HOTELLEN PÅ BUSSRESAN I KAPPADOKIEN

Man utlovas fyrstjärniga och femstjärniga hotell, men det blir inte alltid så. Buffématen, som på de flesta bufféer på all-inclusive hotell och hotellrestauranger, är ganska smaklös. Så våra luncher och kvällsdineringar innebar inga stora smaksensationer, vilket är synd. För det finns god mat i Turkiet. Men att välja bort matpaketet är svårt eftersom de flesta av hotellen ligger lite utanför städerna och lunchställena likaså. Detta gör egentligen att matpaketet inte blir det tillval som man tror, utan ett nödvändigt ont. Skulle du mot förmodan välja bort paketet, måste du fortfarande äta på samma ställe som alla andra, och betala separat för samma mat, som i sin tur kan bli dyrare.

 

DETTA INGÅR INTE I DIN RESA & NÅGRA EXTRA TIPS

# Inga drycker ALLS ingår, [lunch, kvällsmat, utflykter]. Bli inte förvånad när du får notan på drycken. De tar bra betalt.
# Fika på vätskepauserna.
# Spa, hamam och liknande.
# Även om du köper till matpaketet, ingår inte dryck.
# Fast allt ingår i comfortpaketet, ingår inte dricka, foton, glass eller kaffe.
# Om man inte är försiktig blir man lätt lurad på lite extra pengar när man handlar på olika platser. De har ALDRIG växel, de tar inte emot småmynt, de säger en summa men ger tillbaka växel på en annan. Så var lite uppmärksam.
# Hotellet är inte alltid fyrstjärniga eller femstjärniga som utlovat. Man får istället bo på det lite fulare systerhotellet.

 

 

Translation
Things to think about when you buy a cheap ticket with travel companies like WOW Travel or TSS Travel. A lot of things are not included, and are hard to skip.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *