Costa Rica, San José

 

Taxichaufförer kan vara en riktigt bra källa till information om landet man är i, så har det åtminstone varit  för oss på många av våra resor. De är defenitivt  underskattade kostnadsfria reseguider. Visar man bara lite intresse för dem och för deras land, historia och kultur, delar de ofta mer än gärna med sig. 

 

Man får en inblick i landet från deras sida och tips på var man ska äta och vad man inte ska missa.  Så var det idag med. På den korta sträckan till Casa Bella Rita [övernattning i San José], hinner vi bland annat få reda på att;

  • Costa Rica inte har någon militär.
  • Att Costa Rica är nummer ett i Sydamerika när det kommer till satsningen på hälsa och utbildning.
  • Att 2 % av världens kaffebönor odlas här. Och enligt Luis, de bästa kaffebönorna. Och att vi bör besöka en kaffeodling.
  • Vill man äta lokal mat ska man göra det på en “Soda”. Dessa är små lokala restauranger som finns överallt. Man äter bönor, ris och till det kyckling, fisk eller annat kött. Detta till frukost, lunch och kvällsmat.

 

Taxiresan från flygplatsen till Casa Bella Rita, ingår i priset för övernattningen. När man bokar hotellet [bed and breakfast i detta fallet] berättar man när man landar och med vilket flyg, så skickar de någon som hämtar en. Det är service det. Eftersom det var helt mörkt när vi landade, så såg vi inte mycket av San José. Men vilken upplevelse att vakna på Casa Bella Rita. En hänförande grön ravin utanför och en fantastisk natur. Frukost ute på verandan med denna utsikt. Vilken start på resan…

 

Costa Rica 8

Costa Rica 9

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *