I Amsterdam finns många ovanligt smala hus. Ett av de mest kända är huset på Singel 7, som ofta kallas det smalaste huset i världen. Som smalast är huset en meter brett. Ett annat smalt hus finns på Oude Hoogstraat 22. Detta lilla hus har en klockgavel som är typisk för Amsterdam.

 

Fasaden är bara 2,02 meter bred och huset är sex meter djupt. Men i fjor fick dessa hus konkurens. Nu finns världens smalaste hus i Warsawa, Polen. Den israeliske författaren och regissören Etgar Keret är den första hyresgästen i världens smalaste hem. Huset kallas Keret House och är 120 centimeter där det är som bredast och 70 centimeter brett på det smalaste stället. Huset ligger i en smal passage mellan två höghus i närheten av korsningen mellan gatorna Zelazna och Chlodna. Det är byggt i stål och plywood och är ritat av arkitekten Jakub Szczesny, som sagt att det här är den största utmaning han tagit sig an.

 

 

Bildkälla: Facts

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Profilbild

    Hehe, googlar världens smalaste hus och hamnar här. Världen är liten! :)

    1. Daniela Nasteska Olsson

      Haha. Visst är den. Skrev ju mycket såna här artiklar när jag inte kunde resa så mycket själv :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *