I Amsterdam finns många ovanligt smala hus. Ett av de mest kända är huset på Singel 7, som ofta kallas det smalaste huset i världen. Som smalast är huset en meter brett. Ett annat smalt hus finns på Oude Hoogstraat 22. Detta lilla hus har en klockgavel som är typisk för Amsterdam.

 

Fasaden är bara 2,02 meter bred och huset är sex meter djupt. Men i fjor fick dessa hus konkurens. Nu finns världens smalaste hus i Warsawa, Polen. Den israeliske författaren och regissören Etgar Keret är den första hyresgästen i världens smalaste hem. Huset kallas Keret House och är 120 centimeter där det är som bredast och 70 centimeter brett på det smalaste stället. Huset ligger i en smal passage mellan två höghus i närheten av korsningen mellan gatorna Zelazna och Chlodna. Det är byggt i stål och plywood och är ritat av arkitekten Jakub Szczesny, som sagt att det här är den största utmaning han tagit sig an.

 

 

Bildkälla: Facts

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Hehe, googlar världens smalaste hus och hamnar här. Världen är liten! :)

    1. Haha. Visst är den. Skrev ju mycket såna här artiklar när jag inte kunde resa så mycket själv :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *