Världens smalaste hus, Keret House

 

I Amsterdam finns många ovanligt smala hus. Ett av de mest kända är huset på Singel 7, som ofta kallas det smalaste huset i världen. Som smalast är huset en meter brett. Ett annat smalt hus finns på Oude Hoogstraat 22. Detta lilla hus har en klockgavel som är typisk för Amsterdam.

 

Fasaden är bara 2,02 meter bred och huset är sex meter djupt. Men i fjor fick dessa hus konkurens. Nu finns världens smalaste hus i Warsawa, Polen. Den israeliske författaren och regissören Etgar Keret är den första hyresgästen i världens smalaste hem. Huset kallas Keret House och är 120 centimeter där det är som bredast och 70 centimeter brett på det smalaste stället. Huset ligger i en smal passage mellan två höghus i närheten av korsningen mellan gatorna Zelazna och Chlodna. Det är byggt i stål och plywood och är ritat av arkitekten Jakub Szczesny, som sagt att det här är den största utmaning han tagit sig an.

 

 

Bildkälla: Facts

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

2 Kommentarer

 • Profilbild
  Resfredag 2017, maj 1 at

  Hehe, googlar världens smalaste hus och hamnar här. Världen är liten! :)

  Svara
  • Daniela Nasteska Olsson
   Daniela Nasteska Olsson 2017, maj 2 at

   Haha. Visst är den. Skrev ju mycket såna här artiklar när jag inte kunde resa så mycket själv :)

   Svara

Lämna en kommentar