Bussresan från Marrakech till Agadir, var en underbar upplevelse. Jag trodde faktiskt inte att bussarna skulle hålla så hög klass här i Marocko. Landskapet förändrades konstant och jag tackade för de rena bussrutorna, som tillät ett tätt klickande med kameran. I Agadir hade vi både tur och otur med boendet.

 

Hotellet Iberator är ett fyrstjärnigt hotell med ganska höga priser. Vi hade turen att hitta ett bra erbjudande på Hotels4u. Nackdelen, att det var cirka två kilometer till närmaste restaurang. Hotellets restaurang erbjöd bufféer både morgon, lunch och kväll, men med priser från cirka 200 kr per person. Inte riktigt vad vi tänkt oss.

 

Ljudet av havet dånar och blandas med dånet från lastbilarna och traktorerna som städar upp stranden dagligen. Sorlet från turister är obefintligt. Det är lågsäsong och långt mellan turisterna. Agadir är som många andra turistorter kring medelhavet. Stora hotellkomplex, ett långt promenadstråk, rent och snyggt. Det som saknas är säljare, pubar och restauranger längs HELA stråket. Så vill du uppleva Marockansk kultur, gör du det bäst utanför Agadir Beach. Stranden är lång med finkornig sand, men mellan hotellkomplexen strandbitar kan det vara något skitigt.

 

 

ÄTA I AGADIR, ANNAN RESTAURANG SAMMA MENY

De flesta restaurangerna har ungefär samma meny. Det som varierar är priset, standarden och tillgängligheten på alkohol. En av våra taxichaufförer visar sig vara en riktig pärla, social och turistmedveten. Under vår taxiresor tipsar han oss om allt möjligt, berättar om kulturen, om religionen, om politiken och guidar oss inte bara genom Agadir utan genom hela Marocko. Servicen annars är långt ifrån givande, framför allt på vårt hotell.

 

Marocko har länge funnits på min Vill-resa-dit lista, och nu kan landet bockas av. Om det blir en resa dit igen vet jag inte riktigt. Just nu känns det faktiskt som att jag är ganska nöjd.

 

LÄS MER: Fler inlägg från Agadir hittar du här 

 

Marocko, Agadir

Marocko, Agadir

Marocko, Agadir

Marocko, Agadir

Marocko, Agadir

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *