Jag tillhör dem som gillar bekvämlighet när jag reser. Det går nog före allt annat. Jag väljer jeans och sneakers före finskor och snygga kläder alla dagar i veckan. Dagsutflykter och resor görs med en väska. En väska som ska kunna hantera allt jag behöver. Kamera, dator, necessär, tidningar och diverse småsaker för att överleva den långa flygresan. 

 

Jag har vid några tillfällen rest med resebloggare som kan hantera att ha både en kameraväska, en handväska och en eventuell tygpåse till allt annat. Bara tanken gör mig stressad. Normalt har jag en kombinerad kamera och handväska typ Kelly Moore, eller en handväska av modell större med många fack. Men i väldigt många situationer dyker den där tanken upp. Önskan att jag just då och där hade en ryggsäck istället. De där gångerna när man har långa dagar och en den tunga väskan sliter på axlarna. I alla fall en av dem. De där gångerna när man har både dator och handväska vid långa resor. Och de där gångerna när man gör längre promenader och vandringar.

 

 

JAG TESTAR OSPREYS RYGGSÄCKAR

 

Tack vare Osprey, har jag nu fått möjligheten att testa två ryggsäckar som ska täcka alla dessa behov. De jag har testat är modeller som är för jobb och fritid. Ryggsäcken Questa Pearl Grey 27 L och Tropos Nori Green 32 L. Eftersom jag är den tjej jag är, tittade jag så klart på utseendet först. Och jag blev oerhört förvånad över hur snygga de faktiskt var. Den gröna färgen på Tropos är en personlig favoritfärg. Jag valde att ta med packa Troposen med kamerautrustning, fika och vattenflaskor och gav mig ut på en långpromenad i Yngsjö här i Kristianstad.

 

Och jag kan inte säga annat än att det är en riktigt skön ryggsäck. Den har en passform speciellt anpassad för oss kvinnor och är en ryggsäck för storstadslivet. Eller halvvägs ut på landet :). Den är bekväm och mångsidig. Och trots att jag hade både två tunga objektiv, ett kamerahus och en termos med kaffe med mig, kändes inte tyngden jobbig. Det finns dessutom många olika fack att använda så man lätt hittar det man behöver. Det finns dessutom ett vadderat fack för dator eller platta.  Kompressionsremmar i sidorna och ett höftbälte håller packningen under kontroll och på plats.

 

NYCKELFUNKTIONER FÖR TROPOS

 

 • AirSpeed™ som ger luftflöde mellan din rygg och ryggsäcken
 • Integrerat stöd håller ryggsäcken på rätt köl och gör innehållet lättillgänglig
 • Vadderad ficka med dragkedja för laptop eller surfplatta
 • Framficka för organisation
 • Vertikalt centrerad ficka med dragkedja
 • Stretchfickor på sidorna

 

VINN EN RYGGSÄCK FRÅN OSPREY Tävlingen är avslutad

Nu kan du vinna en av ryggsäckarna som vi har testat. Allt du behöver göra är att svara på frågorna nedan. Du har bara några dagar på dig. Tävlingen avslutas 23.59 måndagen den 15 Juli 2019 och vinnaren kommer presenteras här. Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare.

 

1. Vilken är din favoritstad, eller favoritställe, i Sverige OCH vilken stad/plats i Sverige vill du helst besöka?
Skriv ditt svar i kommentarsfältet nedanför inlägget. 

 


Vinnarna av ryggsäckarna från Osprey blev Aneta Kapaj och Ann-Louise Paulsson. Grattis.

 

Ryggsäck Osprey

Ryggsäck Osprey

Ryggsäck Osprey

 

Translation
Take the opportunity to win a both practial and with a great design. 

 


Ett stort tack till Osprey som lätt oss testa deras ryggsäckar och gjorde det möjligt för er läsare att vinna en. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Jag är dålig på att resa söderut, så skulle gärna åka till Österlen och Simrishamn. Det vore nåt!

 2. Christian plahn says:

  Jag skulle gärna vilja åka till sarek och vandra

 3. Carina Hildingsson says:

  Österlen är definitivt favoriten med allt det har att bjuda på. Ett besök jag gärna gjort med familjen är Lappland och allt detta fina landskap har att visa

 4. Min favoritplats i Sverige är sjön Runn i Dalarna. Där, i en egen liten vik med en egen liten stuga, har jag haft drömmiga sommarlov med familjen som barn. Även som stor skapas de allra bästa sommarminnena här.

  Runn är en sjö med många öar och kallas för Dalarnas skärgård. Här finns naturreservatet, sandstränder, klippor och vackra timmerhus och andra kulturminnesmärkta byggnader. Med kajak mellan öarna kan man upptäcka ännu mer! En ryggsäck från Osprey skulle därför förenkla näräventyret och bidra till att skapa ännu fler sommarminnen från Runn.

  I kontrast till Runns snälla, söta sjöliv skulle jag också vilja uppleva fjälläventyr på riktigt. Vandra dagsturer i krispig höstluft i norra Sverige och se kontrasterna i vårt långa land. En ryggsäck för dagsturer som bär med mig de viktigaste från stugan är där en given vandringsvän!

 5. Helena Stenbeck says:

  Mitt favoritställe är Stockholms skärgård. Man kan åka med egen båt, som vi gör, eller ta en färja ut men även komma ut i skärgårdsmiljön med bil. Det finns både lugnet på en egen klippa eller folkliv i t.ex Sandhamn eller Utö. Härligt med soliga dagar och krispiga morgondopp men även ruggiga dagar har sin charm. Jag har tillbringat varje sommar i Stockholms skärgård men nu börjar det nog bli dags att upptäcka västkusten och klipporna där. Göteborgs skärgård är ett ställe jag skulle vilja åka till. Då gärna i sällskap av en ny och fin Osprey : ).

 6. Vilka fina ryggsäckar! Min favoritplats måste nog vara Öland och jag skulle vilja åka till Smögen.

 7. Martina says:

  Jag vill gärna bila och vandra vid Höga kusten. Älskar att vandra med vacker utsikt och just där ska det vara fantastiskt. En av mina favoritvandringar (förutom Skottland, som toppar allt) är vid Kebnekaise.

 8. Älskar Skåne och dess slätter Skulle vilja vandra i Norrland och uppleva dess natur!

 9. Margareta says:

  Den ryggan skulle passa perfekt till min nästa fotoresa i september då jag åker till London och upptäcker staden. Lite senare i år blir en Norrlandsresa med vandring i skog och mark. Då skulle ryggan sitta bra på min rygg med både fotoutrustning och mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *