– Artikeln innehåller reklamlänkar – 

Sverige, Skåne, Malmö

 

Jag är ganska dålig på att fira min födelsedag. Har alltid känts ganska oviktigt. Men när vi gick in i 2022, tänkte jag att jag minsann skulle fira att jag blev femtio hela året. Så det har jag gjort. I Mars med en soloresa till Guadelope. Där jag blev överraskad med sällskap av mannen under andra veckan. I Juni Medelhavskryssningen med familjen.

 

Någon fest ville jag inte ha. Men trots det, blev jag i slutet av året överraskad med en weekend i Malmö av tre av mina favoritmänniskor. Min älskade syster, min finaste kusin och en av mina äldsta vänner. Jag hade bara blivt informerad om tre saker. Ett, ta med övernattningsattiraljer. Två, vilken helg jag skulle boka. Tre, vilken tid mitt tåg från stationen gick. Så jag tog min lilla weekendbag och traskade bort till stationen.

 

Jag går där i stillan ro. Inställd på att gå bort till Espressehouse för att hämta lite kaffe, när bästa vännen hoppar fram. Jag blev så glad att jag blir alldeles tårögd. Sen torkar jag tårarna och springer och hämtar kaffe och saffransbullar för två. Vilken otroligt fin start på en helg som jag längtat efter.

 

 

NÄR MAN INTE HINNER GÅ AV TÅGET

Tiden från Kristianstad till Eslöv går alldeles för fort. I Eslöv hoppar syster och kusin på. Med balonger och champagne. Jag är så tacksam över att ha så otroligt fina människor i mitt liv. Med bubbel och skratt når vi så Malmö Central. Men ibland går inte saker som de ska. Medan syster och kusin gått av tåget som de ska, står jag och vännen kvar innanför dörrarna på tåget och trycker på knappen för att öppna dessa. Samtidigt som tåget lämnar perrongen. Och vi börjar skratta så vi gråter. En medpassagerar undrar lite försynt:
– Vart skulle ni?
– Hit. Och så pekar vi mot perrongen på Centralen.
Vi slutar inte skratta förrän vi är tillbaka på centralen, efter att få gå av i Hyllie och där ta ett tåg tillbaka. Så kan det gå när tanterna kommer till storstan.

 

 

ROSA CHAMPAGNE PÅ RUMMET PÅ CLARION & MASSOR MED PRESENTER

Man skulle kunna tro att man inte hinner med mycket på 24 timmar, men mina girls hade planerat ett galet, hysteriskt roligt och underbart dygn i Malmö. Och oj vad vi hann med. Gänget har bokat in oss på Clarion hotell och Congress Malmö live. Mitt och systers rum har en helt fantastisk utsikt från rummet och självklart, det första vi gör, är att ta bilder av utsikten. Syster är lika fototokig som mig. En liten stund senare ansluter kusin och vän och det blir lite rosa champagne och gotter innan det är dags att ta sig ut i Malmö stad. Framför allt upptäcka kvarteret i närheten.

 

 

TREDJE ADVENT PÅ MALMÖ SALUHALL

På schemat står Malmö saluhall. Och jag blir lycklig som ett litet barn. Saluhallar är bland det bästa jag vet. Och kombinationen Saluhall, Tredje Advent och Jul är den perfekta kombinationen. Jag kan inte sluta le… eller sluta ta bilder. Vi beställer alla mat på olika ställen och samlas sedan vid ett bord för lite bubbel och dela maten family style. Och vi är alla överens. Pastan från Papis blir favoriten. Även om både mackan från Poms och delikatessbrickan från Möllans ost också är jättegoda.

 

Malmö Saluhall öppnades 2016 och skapades av syskonparet Martin och Nina Karyd. Som matfantaster kände de att något saknades i Malmö. Så när det gamla Godsmagasinet på Gibraltargatan, som stått tomt sedan sista tåget lämnade 1955, dök upp på marknaden, tog syskonen chansen. Lokalen var perfekt för att bedriva en saluhall. Drömmen skulle äntligen bli till verklighet.

 

 

MIDDAG PÅ KITCHEN & TABLE PÅ CLARION

Kvällsmaten har girlsen bokat på Kitchen and Table högst upp på Clarion. Men innan middagen hinner vi så klart med lite bubbel till och massor med snacks. Det sker på väninnans enorma rum. Hon har lyckats få ett handikappanpassat rum och man hade lätt kunnat få in femton personer där. Vi kan knappt slita oss. Men det är dags för kvällsmat på Kitchen and Table högst upp på Clarion.

 

Utsikten är bara ljuvlig och Julstämningen hög. Det skrattas och pratas högt överallt runt omkring oss. Och vi ansluter så klart. Priserna är som förstått ganska höga och kanske är maten inte värd priset. Däremot är miljön, servicen och utsikten helt klart värd varenda krona… som jag bjuds på. Jag förbjuds att bidra ekonomiskt till helgen över huvud taget. Alltså… vilka vänner man har.

 

 

DRINKAR PÅ CARE of BAR & MALMÖITISKT SÄLLSKAP

Vi avslutar kvällen på en supermysig coctailbar som heter Care of i närheten av hotell Clarion Live. En bar som kusinen hittat. Men trots Google och Gps, hittar vi inte dit. Så kusinen gör som man alltid fick göra förr. Man stannar några lokalbor och frågar om vägen. Det slutar med att de två cyklande grabbarna följer oss dit och joinar oss för några gin och tonics. Och kära nån vad det skrattas. Jag kunde inte fått en bättre kväll.

 

Innan vi återvänder till hotellet blir det bilder vid ett av Malmös nyaste konstverk. Rubato – Free Flow.  Konstverket är sex meter högt och står placerat på en träbrygga vid vattnet, utanför det moderna konserthuset, Malmö Live. Det är skapat av konstnären Eva Hild som inspirerades av en musikkomposition, där man kan läsa in olika musikaliska element. Det vita aluminiumkonstverket består av rundade väggar med stora hål. Strax innan midnatt nattar vännerna mig på hotellet och fortsätter sedan sitt äventyr i Malmös nattliv.

 

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

Sverige, Skåne, Malmö

 

Translation
Malmö in the south of Sweden is the third largest city in Sweden. It has a lot to offer and we spent 24 hours here in the middle of December. And it is quit easy to pack a day with events here. We visited a food market, ate dinner at a great restaurant, visited a cosy bar and had some pictures with some of the art work.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *