Det är dags att sammanfatta året som gick i resor. 2022 blev året då många åter vågade sig ut i världen. Flera vaccineringar och borttagna restriktioner gjorde oss åter modiga att erövra världen. Trots att Corona inte var borta 2022,  lärde vi oss leva med ytterligare ett virus i vårt liv.

 

ÅRET SOM GÅTT

De flesta i Sverige har fortsatt att försöka hålla sig till att upptäcka Sverige. Vi mindre än vanligt. Det finns flera anledningar till det. En är att jag under 2022 drabbades av Covid två gånger. Trots både tre och fyra sprutor vaccin. Det gjorde att mitt kroniska trötthetssyndrom blev värre än vanligt. Det gjorde att sommarens månader liksom försvann för mig. Och hösten likaså.

 

Jag har under året lagt mer tid på att uppdatera gamla listor, artiklar och inlägg. Det har också inneburit att ta bort artiklar som jag känt inte är aktuella längre. Det har så klart lett till färre nya inlägg, då tid har lagts på uppdateringar istället. Jag har inte heller tagit mig riktig tid att skriva om årets resor. Det finns mycket mer att säga om Guadeloupe, Medelhavskryssningen och Turkiet. Även artiklar från resor från 2021 finns bland utkasten. Bland annat Polen, Samos i Grekland, Kullahalvön i Skåne och Tjeckien.

 

Frankrike, Paris

 

VAD HAR ÅRET 2022 INNEBURIT I SIFFROR?

Resultatet av min hälsa syns allra tydligast i antalet inlägg jag gör på ett år. I år blev det en halvering från 2021, som då var en halvering från 2019. Men trots det, har vi åter slagit flera rekord. Juli slog alla rekord vi tidigare någonsin haft. Både vad gäller unika besökare och sidvisningar. Under 2022 ökade vi dessutom antalet unika besökare och antalet sessioner på sidan med sju procent. Däremot minskade antalet sidvisningar något med samma procentsats till cirka 1.3 miljoner, vilket fortfarande är en galen siffra för mig. Så här har 2022 sett ut i resor.

5 utlandsresor [Guadeloupe Frankrike, Tjeckien, Normandie i Frankrike, Medelhavet med besök i tre länder och Turkiet. Danielas resor].
1 nytt land, Kroatien.
2 besökta världsdelar… om man räknar att Guadeloupe ligger i Nordamerika, men tillhör tekniskt Frankrike.
1 roadtrip i Sverige, Skåne.
3 huvudstäder. Prag, Paris och Istanbul.
13 nya städer. För enkelhetens skull, räknar jag bara en på Guadeloupe.
35 nya inlägg + 5 av våra residenta skribenter [63 nya 2021] [59 nya 2020][114 nya 2019]. Räknar inte med uppdaterade inlägg.

 

2022 kändes lite annorlunda än 2021. För vår del visste var vi redo att lägga Covid bakom oss, delvis, och åter våga boka resor. 2022 var det som fördämningarna släppte för många. Så även för oss. Från Mars till Juni blev det fyra resor och ytterligare vars en i November, December. Göran var på Mallorca och jag åkte till Turkiet.

 

Tack alla ni som besökt oss här på sidan under året. Ser fram emot att få dela ett nytt år med er, nya resor och nya äventyr. Önskar er alla god hälsa & Gott Nytt år!

 

Tidigare års sammanfattningar hittar ni här, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 

 

TOPPLISTAN ÅRET SOM GICK

FAVORITUPPLEVELSE

Utan tvekan måste det bli Medelhavskryssningen med familjen.

FAVORITSTAD

Det måste bli Mykonos stad. Att den slog Venedig, kan bero på att jag fick upptäcka den tillsammans med mamsen, och att det är en otroligt varm och fotovänlig stad.

FAVORITHOTELL

Detta var oerhört svårt val. I slutändan måste det bli vårt rum på kanalkryssningen med Viva Cruises i Frankrike. Att kunna glida längs med kanalen med öppet fönster och hotellrummet bakom sig är en fin känsla.

FAVORITLAND

Detta år var det svårt att välja favoritland och jag fick mer basera det på min favoritplats. Det blev Mykonos i Grekland. Det var där jag var mest uppspelt och tog flest bilder under hela året.

FAVORITER PÅ INSTAGRAM

I vanlig ordning, är inte jag och Instagram överens om favoritbilderna. Men vi ser en trend att bilder på mig och Göran har störst räckvidd. Kanske för att det inte är så många per år :). Detta är årets mest gillade bilder på Instagram och de med störst räckvidd.

 

 

2022 | ÅRET SOM GICK I RESOR


JANUARI & FEBRUARI | HEMMA I SVERIGE

Januari var en ovanligt lugn månad och februari likaså. Mesta tiden spenderades hemma med TV och serier. Tips på filmer, serier och dokumentärer hittar du här.

 

MARS | GUADELOUPE I KARIBIEN

Det började som en soloresa för att tanka lite sol och energi. Under andra veckan överraskade mannen med att ansluta. Vi hyrde så klart bil och upptäckte både Grand Terre och Basse Terre.

 

APRIL | TJECKIEN

I April var det dags för årets första bloggresa. Det till Tjecken. Ett av de länder i Europa som jag besökt flest gånger. Denna gång besökte jag vingårdar i Mähren och fick uppleva fantastisk Tjeckisk kultur.

Tjeckien, Moravia, Vlčnov, Ride of the kings

Vingårdar i östra Tjeckien, Mähren, Moravien

 

MAJ | FLODKRYSSNING I NORMANDIE I FRANKRIKE

Bara några veckor senare var det dags för en ny bloggresa. Jag och mannen fick möjligheten att tillsammans med Viva Cruises åka på vår första flodkryssning. Under en vecka upplevde vi flera mysiga städer och byar i Franska Normandie.

Frankrike, Normandie, Flodkryssning

Frankrike, Normandie, Flodkryssning

 

JUNI | MEDELHAVSKRYSSNING

Juni var kanske den bästa månaden på ett och ett halvt år. Tillsammans med mamma, alla syskon, respektive och syskonbarn fick vi möjligheten att uppleva Medelhavet tillsammans. Min femtioårspresent till mig själv :). Under en vecka kryssade vi och gjorde stopp i Italien [Venedig och Brindisi], Grekland [Mykonos] och Kroatien [Split].

Grekland, Mykonos

Italien, Venedig

 

JULI TILL OKTOBER | HEMMA I SVERIGE

Fyra månader som bara passerade. Det fanns varken ork eller vilja att göra något. Jag var bara konstant trött. Men tack vare en otroligt fin vår, kunde jag acceptera läget. Men jag ska inte glömma att det under dessa månader gick på både bröllopsfest och ettårskalas.

Månadssvep

 

NOVEMBER | TURKIET

Årets sista utlandsresa var en bloggresa som gick till norra Turkiet. Detta var mitt tredje besök till landet och första gången i norr. Fick många fina stunder, men vädret gjorde nog inte regionen rättvisa.

Månadssvep

 

DECEMBER | WEEKEND I MALMÖ, SVERIGE

Årets sista äventyr blev en weekend i Malmö. En femtioårspresent av syster, kusin och bästa vän. Kanske stod denna helg för mest skratt under året. Det blev massor av god dryck, god mat och roliga upplevelser.

Sverige, Skåne, Malmö

 

Translation:
Looking back at the year that has past in travelling. It has been a strange year, Corona and all. But I am still greatful for living in a part of the world, not having to worry for everyday life. Sending all my love to the people of the world.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *