Det är dags att sammanfatta året som gick i resor. 2021. Året vi trodde skulle bli annorlunda mot 2020. Året då vi fick uppleva och lära oss leva med en pandemi. Men 2021 fortsatte precis som 2020. Vi fick fortsätta leva ett liv med restriktioner var och varannan månad. Trots vaccin. Och tongångarna mot restriktionerna har ljudit högt. Vi har varit oerhört skonade från motgångar i Norden. Kanske det gör det svårt för många att acceptera ett lite mer begränsat liv.

 

2021 blev inte annorlunda mot alla förhoppningar. Men vaccineringen förändrande ändå livet lite. Själv tog jag min andra spruta i Juli och det gav mig modet att våga resa lite mer under hösten. Sedan drabbades vi åter av en ny coronavariant, Omikron. Vi återgick till att leva med rekommenderade restriktioner under lite allvarligare former än en gång.

 

ÅRET SOM GÅTT

De flesta i Sverige har fortsatt att försöka hålla sig till att upptäcka Sverige. Vi mindre än vanligt. Det finns flera anledningar till det. En är att jag under 2021 känt samma energilöshet som 2020. Mitt kroniska trötthetssyndrom vann de flesta av årets månader. En annan stor anledning är, att jag inte riktigt får min äventyrslust stillad på samma sätt här hemma i Sverige.

 

Sverige är ett otroligt vackert land, men jag får inte de där upplevelsekickarna jag får när jag besöker en ny plats och ett nytt land. Tyvärr. Om ett par veckor kommer jag ta min tredje spruta vaccin. Och jag har känslan av att jag efter den, åter kommer drabbas av ett litet övermod och börja våga resa lite mer igen. Känns som att det kan vara dags för en soloresa igen.

 

 

VAD HAR ÅRET 2021 INNEBURIT I SIFFROR?

Trots att jag inte haft energi att skriva lika många inlägg 2021 som tidigare år, har vi slagit rekord i både sidvisningar och unika besökare. Juli slog alla rekord vi tidigare haft, både i antal unika besökare och sidvisningar. Under 2021 ökade vi med 550 000 sidvisningar. Från 850 000 till 1.4 miljoner. En siffra jag knappt kan greppa. Tacksam så klart.

4 utlandsresor.
1 nytt land, Island.
3 roadtrips i Sverige.
1 1/2 huvudstad. Prag och några timmar i Reykjavik.
6 + nya städer. Krakow, Brno, Zakopane, många runt Island och tre på Samos i Grekland.
63 nya inlägg [59 nya 2020][114 nya 2019].

 

När vi gick in i 2021 visste jag inte om det skulle bli några utlandsresor alls. Vi var mentalt förberedda på det. Trots det blev det fyra för mig. Nu när vi gått in i 2022, har jag varit lite modigare. En stor resa är bokad i Juni med alla syskonen och deras familjer. Ser sååå fram emot det. Det blir vår första familjeresa på många, många år. Tror 2013 var senast.

 

Tack alla ni som besökt oss här på sidan under året. Ser fram emot att få dela ett nytt år med er, nya resor och nya äventyr. Önskar er alla god hälsa & Gott Nytt år!

 

Tidigare års sammanfattningar hittar ni här, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

 

 

TOPPLISTAN ÅRET SOM GICK

FAVORITUPPLEVELSE

Äventyrskryssningen runt Island med Viva Cruises är svårslagen. På alla sätt. Det var ett nytt land. Ett nytt sätt att resa [med mindre kryssningsfartyg]. Fick åter resa med andra resebloggare. Och se och göra mycket som jag aldrig gjort förr. Men gillade verkligen också en flodtur som vi gjorde under resan i Zakopane i Polen.

FAVORITSTAD

Även om jag fick många favoriter på Island, är ju alltid sol och värme svårslaget. Så i år tar Kokkari på Samos i Grekland första platsen.

FAVORITHOTELL

I år blev det faktiskt två. Det ena i Pythagorian på Samos, Proteas Blu resort. Det andra i Zakopane i Polen, Nosalowy Park. Har tyvärr inte hunnit skriva om något av dem än.

FAVORITLAND

Även om Island var fantastiskt. Och Polen. Och Tjeckien. Så är Grekland ett ständigt favoritland och ett av få vi återvänder till ofta.

FAVORITER PÅ INSTAGRAM

Det är aldrig lätt att veta vilka bilder som blir favoriter på Instagram. Och sällan är det bilderna man själv gillar bäst. Otippat blev en bild på min katt Neo favorit för 2021. Och ändå kul att fyra av topp sex är bilder från Skåne. Min egna favorit? Bilden i översta collaget på mig och katten på Samos i Grekland. En bild som mannen tog och som på något sätt sammanfattar vem jag är :).

 

JANUARI | HEMMA I SVERIGE

Januari var en ovanligt lugn månad. Mesta tiden spenderades hemma med TV och serier.

 

FEBRUARI | HELSINGBORG I SKÅNE

I Februari var det dags för en efterlängtad helg med några av girlsen. Vi bodde på nya Hotel Sea U i Helsingborg. Åt god mat, skrattade massor och drack ovanligt mycket vin på rummet.

 

MARS | HELSINGBORG & KULLABERG I SKÅNE

I Mars blev det retur till Helsingborg. Denna gången med mannen. Vi bodde på supercharmiga The Vault Hotel och utforskade Kullaberg och alla byarna längs med kusten. Har tyvärr inte än skrivit mer om helgen än om hotellet. Kommer säkert någon gång :).

Sverge, Helsingborg, The Vault

 

APRIL & MAJ | HEMMA I SKÅNE

April och Maj spenderas hemma i Skåne. Mycket av Maj spenderade vi i stugan och bara njöt av det vackra vädret.

Året som gick

Månadssvep, sommaren 2021, Nyehusen

 

JUNI | GREKLAND, SAMOS

Juni var kanske den bästa månaden på ett och ett halvt år. Det var vår första resa på femton månader. Och vår första resa under pandemin. Allt kring tester och skydd var nytt. Men veckan på Samos i Grekland var så värd det. Vi hamnade på helt ljuvliga Proteas Blu Resort i Phytagorian. Kändes säkrare än att vara hemma. Det var handsprit överallt, munskydd inomhus och plasthandskar i buffen. Sa jag att vi hade en helt ljuvlig vecka :). Mer om resan dit kan du läsa här.

 

JULI | HEMMA I SKÅNE

Vi spenderade i princip hela Juli i stugan. Hade underbara dagar med vänner, familj, systerdöttrar och katter. Vi skaffade dessutom ytterligare en katt, som efter helgen med systerdöttrarna fick namnet Loke. Och han har blivit ett underbart tillskott till familjen.

 

AUGUSTI | ÄVENTYRSKRYSSNING ISLAND

Augusti blev kanske de senaste två årens bästa månad. Jag fick möjligheten att följa med på en tio dagars äventyrskryssning runt Island. Vi gick på i Tyskland och tog oss till västra Island och fortsatte sedan runt ön ända till Reykjavik. En helt otrolig resa som jag gärna gör om. Den resan har dokumenterats utförligt här.

Island, Husavik, valskådning

Island, Husavik, valskådning

Island, Seydisfjordur, Seyðisfjörður

 

SEPTEMBER | HEMMA I SKÅNE

September spenderades hemma i Kristianstad. Helt nöjd med det efter resan till Island. Umgicks lite med vänner och familj.

 

Året som gick

 

OKTOBER | POLEN, TJECKIEN & YSTAD I SKÅNE

Oktober  blev kanske lite väl händelserik. Men en fantastisk månad. Det blev en jobbresa till Polen där jag fick möjligheten att upptäcka nya fantastiskt vackra delar av landet. Framför allt Zakopane och Krakow. Bara veckan efter blev det en pressresa till Tjeckien med två andra bloggkollegor från Sverige. Vi upptäckte Brno och Prag. Ytterligare en så klart lyckad resa.

 

Månaden avslutades med min årliga “resa” med mamma och syster. Den gick till Ystad i Skåne med boende på Ystad Saltsjöbad. Alla Oktobers resor ligger tyvärr fortfarande bland utkasten. Förhoppningsvis kommer mängder av artiklar om resorna.

 

NOVEMBER & DECEMBER | HEMMA I SKÅNE

November och December var riktigt fina månader. Även om hälsan inte var riktigt på topp. Det blev Julpyssel med vännerna. Firande av mamma som nollade. Och så klart Jul och Nyårsfirande. Det var också första gången som jag någonsin sett ett vitt frosttäckt Skåne. Hade vi haft sådana vintrar här i Skåne varje år, hade jag aldrig klagat på vintern :).

 

Translation:
Looking back at the year that has past in travelling. It has been a strange year, Corona and all. But I am still greatful for living in a part of the world, not having to worry for everyday life. Sending all my love to the people of the world.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *