Jag älskar att bo på hotell. Kanske mest på grund av allt jag slipper göra, som man gör hemma. Och jag tycker nog att jag har rätt bra koll på vilka jobb som kan tänkas finnas på ett hotell. Men kanske inte så bra som jag trodde. Det finns jobbtitlar och hotelljobb som jag tror få av oss visste fanns.

 

De flesta av de här udda hotelljobben hittar man, inte oväntat, på några av världens lyxigaste hotell. Som Kempinski, Ritz Carlton och Fairmont. Några  hotelljobb känns helt normala… och några kanske lite galna. Och några av jobben skulle jag inte ha något emot att ha… som sängstudsare. Så här kommer de 18 mest udda hotelljobben jag kunna hitta.

 

LÄS MER: Fler roliga topplistor hittar du här

 

18 AV VÄRLDENS MEST UDDA HOTELLJOBB 

 

#1 SÄNGSTUDSARE
Hotellkedjan Premier Inn anställer professionella ”sängstudsare” med unik förmåga att känna ojämnheter i madrasserna. Kedjans 46 000 sängar testas var sjätte månad i syfte att garantera gästerna ”en god natts sömn”.

 

#2 APMÄN
På Amanbagh Resort i Rajasthan, Indien, arbetar fyra apmän. Deras enda arbetsuppgift är att hålla aporna borta från hotellets kulinariska delikatesser. För att kunna göra det repeteras läten som liknar de varningsljud dominanta aphannar ger ifrån sig. När det inte fungerar använder de sig av slangbellor helt enkelt.

 

Japan, Nagano, Jigokudani Monkey Park

 

#3 MÄSTERKOCK TILL DITT HUSDJUR
Vill du ha med dig ditt husdjur på semestern och vill att det ska ha ska en lika bra semester som du? Då ska du istället bege dig till Kalifornien och Loews Coronado Bay Resort. Hotellet anställer nämligen en prisbelönt mästerkock för att tillaga gourmeträtter till de fyrbenta vännerna.

 

#4 COCONUT SAFETY ENGINEERS
På St Thomas och The Ritz-Carlton har man “Coconut Safety Engineers”. Deras uppgift är inte bara att glänsa när de tar sig upp i palmerna, utan också att plocka ner kokosnötter som kan skada hotellets gäster.

 

#5 ANDMÄSTARE
I Memphis Usa på Hotell Peabody har man Andmästare. De fem gräsänderna som har funnits här i 78 år tas väl om hand. Andmästarens ansvar är att ta hand om deras hälsa, utfodra dem och se till att deras färd från hotelltaket, till hissen och ner till fontänen i lobbyn är en säker resa. Jobbet innehas idag av Anthony Petrina. Hans uppgift är, förutom att se till att de fem änderna mår bra, att ledsaga dem nedför röda mattan från deras takvåning Royal Duck Palace till marmorfontänen i lobbyn. Den sker klockan 11.00 varje dag. Klockan 17.00 vandrar de tillbaka till takvåningen. Allt sker till tonerna av John Philip Sousas King Cotton March. Se Peabody duck march här.

 

#6 SURFINSTRUKTÖR… FÖR HUNDEN
På Loews Coronado Bay Resort i San Diego finns det också surfinstruktör – för hundar. Om det skulle vara din hunds önskan.

 

Costa Rica, Tamarindo Beach

#7 TVÅLEXPERT
På den mexikanska resorten Viceroy Riviera Maya i Playa del Carmen, blir gästerna erbjudna ett besök hos tvålexperten. Där presenteras en meny av olika tvålar, handtillverkade av ekologiska ingredienser. Under besöket informerar tvålexperten gästerna om vilken tvål och doft som passar bäst för just deras välbefinnande.

 

#8 TEQUILA BUTLER
På Ritz-Carlton i Dove Mountain i Tucson, USA, erbjuds man tjänster av Richard Guiterrez, hotellets egen teguila-butler. Han håller oftast till vid poolkanten där han blandar gratis tequiladrinkar till gästerna.

#9 TE-MÄSTARE
Gästerna på det femstjärniga hotellet Adlon Kempinski i Berlin kan koppla av och dricka te under professionell vägledning. Hotellet har fyra kvalificerade te-mästare, som är fyra av endast 100 yrkesverksamma över hela världen och som utbildats via utbildningen Tea Master Gold. Under hotellets lyxiga royal afternoon tea kan gästerna välja mellan 40 olika sorter och få expertråd om ovanliga teer.

 

#10 INSTAGRAM BUTLER
På lyxhotellet Conrad Maldives Rangali Island, finns en Instagram-butler som hjälper gästerna att fånga semesterminnena på bild. Andra uppgifter för Instagram-Butlern är att tipsa om de mest Instagramvänliga platserna, var de finaste solnedgångarna är och vid vilken tidpunkt på dagen ljuset är som mest optimalt för en bild.

 

Maldiverna, Sun Island, South Ari Atollen

 

#11 SOLGLASÖGONSREPARATÖR
Lyxhotellet Four Seasons Resort Lanai på Hawaii har inrättat en ny servicetjänst, nämligen en solglasögonreparatör vid hotellets poolområde. Oavsett märke eller modell på solglasögonen så är reparatören redo för alla typer av reparationer och putsning mellan 11.00 och 15.00.

 

#12 SOLSTOLSHANDLEDARE
På Akaryn hotell på Koh Samui i Thailand arbetar en kvinnlig solstolshandledare. Hennes uppgift är att se till så att hotellets gäster inte bränner sig i solen. De som utnyttjar tjänsten får en inledande spabehandling följt av en insmörjning av en speciell solkräm innan de får lägga sig i solstolen. Solstolshandledaren klockar därefter gästens solning och korrigerar skuggnivån samt smörjer in solkräm efter ett eventuellt bad eller vid behov. Allt för att skapa en så jämn och perfekt solbränna som möjligt.

#13 HOTELLJOBB SOM SOLSOLSUPPASSARE
Gästerna på The Club Hotel & Spa i Jersey i Storbritannien, kan njuta av sol och härligheter under vistelsen med hjälp av en Sunshine butler. Solstolsuppassaren finns vid hotellets solbäddar och erbjuder gästerna en mängd olika solkrämer, kylda handdukar, isvatten, solglasögonpolering, uppfriskande ansiktsspray och färsk vattenmelon. Allt för att gästerna ska få en så bra stund i solen som möjligt.

 

Usa, Florida, Orlando, Volcano Bay

 

#14 ELDSTADSBUTLER
Taj Boston har anställt en eldstadsbutler. Hotellet kallar dem för träsommelier och deras uppgift är att gäster som bor i hotellets sviter ska få så mycket ut av sina eldstäder som möjligt. Bland annat kan de föreslå vilken typ av trä som är bäst för ändamålet. Urvalet sker från hotellets trämeny. Träsommelieren hjälper förstår även till med att tända brasan om det efterfrågas.

 

#15 BIODLARE
På tal om hotellinrättningar som innefattar djur har 20 Fairmount hotell världen över anställda biodlare. Deras uppgift är att sköta om bisvärmar som pollinerar lokala växter och producerar lokal honung för restauranger och barer.

 

#16 SÖMNTEAM
Boutiquehotellet The Benjamin Hotel i New York har tillsammans med sömnexperten Rebecca Robbins utvecklat ett koncept i syfte att få hotellets gäster att sova gott. Med omfattande program inom meditation och generella sömntips med tillhörande paket av bland annat öronproppar, sovmask och ett urval av musik som främjar sömn, är sömnteamet tillgängliga 24 timmar om dygnet.

 

 

#17 ATMOSFÄRANSVARIG
På Viceroy Anguilla jobbar Melissa Rosenfeld som är basar över hotellets atmosfär. Hennes uppgift är att upprätthålla coolhetsfaktorn på vip-avdelningarna med allt från partyplanering till båtturer och strandgrillning. Hon ska se till att gästerna får uppleva de allra hetaste trenderna inom exempelvis mat och träning.

 

#18 HISTORIKER
Historikern Siem Reap erbjuder sina tjänster på Raffles Grand Hotel d’Angkor i Siem Reap, Kambodja. Han kan bland annat berätta om hotellets historia samt redogöra för Kambodjas mörka förflutna.

Polen, Warszawa, Wilanow Palace

 

Translation
Here are 18 of the worlds most od Hotel jobs. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *