Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Guadeluope Zoo

 

Under vår andra dag på vår roadtrip på Guadeloupe, bestämmer vi oss för att besöka Guadeloupe zoo på Basse Terre, i kommunen Bouillante. Zoo de Guadeloupe, Parc des Mamelles. Att besöka djurparker är en av de där frågorna som delar resenärer världen runt.

 

Även om vi älskar att besöka djurparker och akvarium, är vi också medvetna om att inte alla är lika bra. Alla har inte bra miljöer för sina djur. Men vi vill också supporta de som gör ett bra jobb och ser till djurens bästa. I många fall är också arterna beroende av parkernas försök till att låta djuren föröka sig för att sedan släppas ut i det fria. Som bland annat Taronga Zoo i Australien och Corbin Local Wildlife Sanctuary i Tobago. Guadeloupe zoo kommer visa sig bli ett av våra vackraste besök, med djur som får vara i den mest naturliga miljö. Här har man byggt in djurparken i själva regnskogen utan att förstöra naturen.

 

Parc de Mamelles är en djurpark med 450 djur från minst 85 arter från Karibien och Guyana på 25 000 m² frodig tropisk mark. Kanske har de här djuren den vackraste utsikten någon kan ha. Här finns allt från fåglar och reptiler till apor och stora katter. Många av djuren kommer från Karibien och Guyana och många av dem är sällsynta eller hotade. Att promenera genom den tropiska regnskogen tar cirka en och en halv till två timmar.

 

Guadeluope Zoo

 

BLAND HÄNGROAR OCH KATTDJUR

En av de fantastiska sakerna med parken är hängbroarna och stigarna ovanför själva parken. Via broarna kan man titta ner på bland annat de stora kattdjuren. Men det gäller att inte vara för stor för hängbroarna. De är smala och passar kanske bäst för barn. Hela området är fullt av inhemskt grönska och röda, färgglada orkidéer och andra tropiska blommor. Känslan att man går i djungeln och riktigt omslukas av den, ger en helt underbar inramning. Man hade kunnat gå denna tur utan djur bara för att inramningen och växterna är så vackra och känslan lika fin som utsikten. Här finns 1 200 olika arter av växter och blommor.

 

Den zoologiska parken skapades av Philippe Chaulet, vice borgmästare i Bouillante, som kommer från en kaffeproducerande familj. Senare köptes det av hans brorson Franck Chaulet och hans fru Angélique Chaulet. De skapade sedan Tropical Forest Park Group för att hantera parken och dess struktur. Man har även installerat ett insektsarium. Här är den största sevärdheten en noshörningskalbagge, den största i världen. Djurparken är medlem i konserveringssamhällen och är stolt över att den har den höga vårdnivå som den ger djuren.

 

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

Guadeluope Zoo

 

Translation
Guadeloupe zoo is situated on Grand Basse in Guadeloupe and is an amazing parc. You can walk above the forest and animals through paths and suspension bridges.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *