Om man är en arkitekt med ett blankt papper, har en ambitiös byggfirma som stöttar en och ett direktiv att bygga något högkvalitativt. Vad bygger man då? Om man jobbar i Kina, skulle svaret bli, ta en titt på något klassiskt som redan finns på vår planet, och gör en kopia. Varför resa till Egypten, Paris, London eller Österrike när man kan bygga sitt eget! I resten av världen skulle arkitekten betraktas som en copycat eller tjuv, men i Kina visar man att man har talang. Här är några av byggnadsverken i Kina som får resten av världen att häpna.

Eiffeltornet
Det finns ett antal replikor på Eiffeltornet runt om i världen, men vissa, som den här i kinesiska Hangzhou, är mer storslagna än andra.

Stonehenge
I staden Hefei har man gjort en replika på Stonehenge.

Hallstatt
Eller vad sägs om kopian av österrikiska Hallstatt, belägen i Huizhou city, i södra Guangdongprovinsen.

Holländsk Väderkvarn
Vid Shunyi International Flowers Port utanför Peking står en exakt replika av en holländsk väderkvarn.

 

 

Venedig
I östra Kina och staden Hangzhou, har man byggt en kopia av Venedig med kanaler och piazza San Marco.

The Nine Towns Project
Ett av de ambitiösaste projekten är The One City utanför Shanghai, The Nine Towns Project. Planen är att bygga ett nytt center med nio nya städer, 60 bostadsområden och 600 centrum i förorterna runt Shaghai. För att få uppmärksamhet gav man varje stad en distinkt identitet. Till exempel, en tysk stad, en engelsk stad [Thames Town], sen skandinavisk stad och så klart ett Paris och ett Venedig.

Sfinxen i Giza
Varför resa till Egypten när man kan skaffa sig sitt eget? En kopia av Sfinxen i Giza har byggts i en by nära Shijiazhuang i norra Hebei-provinsen.

Château de Maisons-Lffitte
Utanför Beijing har man byggt en kopia av det storslagna Château de Maisons-Laffitte i Paris.

 

 

Translation;
China is probably the best country in the world on building copys and replicas of existing histoical sites and monuments.

 

Källa: [Dagens PS][Edition CNN]
Bild: [Natthewniederhauser][Chinatraveltips][Brookings][Beijingtoday][Citylab][Chinhdangvu][Globetr]

 

0

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *