Om man är en arkitekt med ett blankt papper, har en ambitiös byggfirma som stöttar en och ett direktiv att bygga något högkvalitativt. Vad bygger man då? Om man jobbar i Kina, skulle svaret bli, ta en titt på något klassiskt som redan finns på vår planet, och gör en kopia.

 

Varför resa till Egypten, Paris, London eller Österrike när man kan bygga sina egna kopior! I resten av världen skulle arkitekten betraktas som en copycat eller tjuv, men i Kina visar man att man har talang. Här är några av byggnadsverken i Kina som får resten av världen att häpna.

 

HÄR ÄR NÅGRA AV KINAS ALLA KOPIOR

EIFFELTORNET
Det finns ett antal replickor på Eiffeltornet runt om i världen, men vissa, som den här i kinesiska Hangzhou, är mer storslagna än andra.

STONEHENGE
I staden Hefei har man gjort en replicka på Stonehenge.

HALLSTATT
Eller vad sägs om kopian av österrikiska Hallstatt, belägen i Huizhou city, i södra Guangdongprovinsen.

HOLLÄNDSK VÄDERKVARN
Vid Shunyi International Flowers Port utanför Peking står en exakt replika av en holländsk väderkvarn.

 

 

VENEDIG
I östra Kina och staden Hangzhou, har man byggt en kopia av Venedig med kanaler och piazza San Marco.

THE NINE TOWNS PROJECT
Ett av de ambitiösaste projekten är The One City utanför Shanghai, The Nine Towns Project. Planen är att bygga ett nytt center med nio nya städer, 60 bostadsområden och 600 centrum i förorterna runt Shaghai. För att få uppmärksamhet gav man varje stad en distinkt identitet. Till exempel, en tysk stad, en engelsk stad [Thames Town], sen skandinavisk stad och så klart ett Paris och ett Venedig.

SFINXEN I GIZA
Varför resa till Egypten när man kan skaffa sig sitt eget? En kopia av Sfinxen i Giza har byggts i en by nära Shijiazhuang i norra Hebei-provinsen.

CHÂTEAU DE MAISON LAFITTE 
Utanför Beijing har man byggt en kopia av det storslagna Château de Maisons-Laffitte i Paris.

 

 

Translation;
China is probably the best country in the world on building copys and replicas of existing histoical sites and monuments.


Bilder: Natthewniederhauser, Chinatraveltips, Brookings, Beijingtoday, Citylab, Chinhdangvu, Globetr

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *