England, Cornwall, Lands End

 

Vår roadtrip i Cornwall i England har tagit oss till Land´s End. Vägen dit består av smala, smala vägar, låga stenhus, färgskiftande strålande höstlandskap och en och annan ko och så självklart får.

 

Land’s End, korniska Penn an Wlas, ligger på halvön Penwith, i närheten av Penzance i Cornwall. Land’s Ends yttersta ände är det brittiska fastlandets västligaste punkt. Och eftersom det inte ligger långt från vår planerade rutt lägger vi en stopp här med. Vi blir lite förvånade när vi ser den stora parkeringen och entrén. Känslan man får är att man ska besöka en temapark och inte en sevärdhet i naturen.

 

Vi har ju gjort några ytterligheter tidigare, men de har inte varit så här arrangerade. Inte förrän vi passerat entrén och fotobåset för den klassiska turistbilden, förstår vi lockelsen. Självklart tar vi den där bilden. Fast vi lika gärna kunde tagit den själv. Man måste ju supporta lokalborna. Och självklart skickas den analogt. Den är inte förrän man passerat huvudbyggnaden, som man först förstår varför man åker hit. Landskapet är helt otroligt. Vi bestämmer oss för att trotsa blåsten. Men den är där och den är inte snäll. Och jag har valt helt fel dag för att ha håret utsläppt. Blåsten sliter i det och skickar det i alla möjliga riktningar. Försöken att veva in det under jackan, gör inte mycket nytta.

 

Vi följer de små stigarna omringade av vackra växter och ljuvlig natur. Framåtlutade och med kragarna så högt de kan komma. Jag som är känslig för kyla, lider lite. Men bara lite :). För de som gillar att vandra, finns här många vackra vandringsleder att välja på. Men vår tid här blir kort. Kanske en timme. Blåsten Vi längtar efter lugnet och värmen i bilen. Det är dags för nästa mål för vår roadtrip. Newlyn och Penzance.

 

LÄS MER: Om vår roadtrip i Cornwall

 

England, Cornwall, Lands End

 

England, Cornwall, Lands End

England, Cornwall, Lands End

England, Cornwall, Lands End

England, Cornwall, Lands End

England, Cornwall, Lands End

V

England, Cornwall, Lands End

England, Cornwall, Lands End

 

Translation
Land´s End in Cornwall is Great Britains most western point on the mainland. But not only that, it is a place of beautiful nature. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *