– Dagens artikel är ett reklamsamarbete med Zutobi –

 

Jag får ibland turen att få gör riktigt trevliga samarbeten. Som idag. Dagens samarbetspartner Zutobi, som får mig att minnas min långa resa till att äntligen få de där viktiga lilla kortet. Körkortet. Kortet som är lite synonymt med friheten på vägarna och roadtrips.

 

Då när åldern var inne började vi alla läsa teori och ta körlektioner. På körskolan så klart. Idag kan man lätt studera körkorsfrågor hemma med tjänster som just Zutobi. Dagen för att skriva upp kom och jag kände mig ganska säker. Jag skrev upp med tio andra personer och minns än idag minuterna efter vi fått resultatet. Då fick man ha max tio fel. Jag hade sex. Och kuggade. De andra, gick därifrån med tio fel och körkort.

 

JAG ÅKER TILL USA OCH JOBBAR

Frustrationen var så stor att jag bestämde mig för att lägga ner det där med körkort. Så jag åkte istället till Usa ock jobbade. När jag kom hem hade alla mina vänner både körkort och bil. Jag umgicks då med ett gäng grabbar som dagligen påminde mig om att det bar dags att skaffa körkort. Mitt inre trotsiga barn bestämde då att hon inte alls skulle ta något körkort. Det tog två år innan jag bestämde mig för att det var dags. Jag berättade inte för någon. Inte ens familjen. Inte förrän jag hade körkortet i handen.

 

DAGS FÖR ROADTRIP, VOLVO ELLER CITROEN :)

Min första bil köpte jag inte förrän cirka åtta år senare. En tjugo år gammal svart BMW för 6 000 kronor. Och redan då döpte jag den till vår roadtripbil. Det tog emot för mannen, som så klart föredrog sin sköna Volvo med farthållare och krockvarnare och alla moderniteter. Men jag var ihärdig. Ganska många år senare, typ sju år senare, köpte jag min första NYA bil. En liten Citroën. En C3. Och jag älskar min lilla bil. Den har uppdaterats till en nyare modell, men utan Citroënen, ingen roadtrip. Farthållare eller ej :).

 

Vill ni höra tvisten i historien. Det är inte ens jag som kör. Jag gillar att köra min lilla bil. Men mannen gillar också att köra och gör det gärna under våra roadtrips. För jag, jag är ju fullt upptagen med att dokumentera resan i bild för framtiden. När vi sitter i våra pensionärsstolar och bråkar om vem som körde fel och rätt :).

 

 

NÅGRA AV VÅRA FAVORITER BLAND ROADTRIPSEN I SVERIGE

 

KIRUNA TILL LOFOTEN I NORGE

Detta måste vara en av de absolut vackraste sträckorna vi kört i Sverige. Kiruna till Abisko. Abisko till Narvik. Narvik till Lofoten.

Kiruna till Lofoten i Norge

Norge, Lofoten

 

KRISTIANSTAD TILL KARLSTAD VIA GÖTEBORG 

Jag skulle på uppdrag i Karlstad. Eftersom vi ändå skulle köra så långt, lade vi in några extra dagar i planeringen. Göteborg, Smögen [som BTW är en av mina tre favoritplatser i Sverige], Särö & så Karlstad.

LÄS MER: En ljuvlig dag i Smögen bland unika klippor och färgglada fiskebodar & Om Särö, Säröhus Spahotell och sommar i en Halländsk skärgård.

LÄS MER: Alla inlägg om Karlstad hittar du här. 

Sverige, Halland, Särö

 

KRISTIANSTAD TILL HELSINGBORG & KULLAHALVÖN

Detta är vår senaste roadtrip och jag har tyvärr inte hunnit skriva så mycket om den. Men hur ljuvlig är inte Kullahalvön?! In och kika på Instagram.

LÄS MER: Weekend i Skåne på The Vault Hotel.

Månadssvep

 

FAVORIT BLAND ROADTRIPARNA UTOMLANDS

Åh, vi har gjort så himla många och alla har varit så himla otroliga och minnesvärda på sitt sätt. Vi har bland annat kört i Spanien, Italien, Bali, Japan, Frankrike, Tobago, Mexiko, Albanien, Florida & England. Men favoriten måste ändå bli Costa Rica. Tätt följt av Oman.

Oman, Nizwa, Falaj Al Khatamain

 

TA DITT KÖRKORT MED ZUTOBI

Nu är det din tur att ta körkortet och ge dig ut på en roadtrip. Att ta sitt körkort ska vara enkelt. Därför har Zutobi skapat en allt-i-ett-app som innehåller allt du behöver för att klara teoriprovet på första försöket. Hela körkortsboken är sammanfattad i ett lättläst format. Ladda ned appen och öva med hundratals körkortsfrågor baserade på körkortsboken. Frågorna är nästan identiska med det officiella provet. Varje fråga har en detaljerad förklaring för att hjälpa dig förstå bättre.

LÄS MER: Hyra bil till din roadtrip

 

Hyrbil på resan

 

Translation
To be able to do those lovely and easy roadtrips, you of course need a license. Today I tell you have my road to the driving license went. 


Dagens artikel presenteras i betalt samarbete med Zutobi.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *