Kuba, Varadero Bodeguita-3

 

Vi är ute och går i Varadero och bestämmer oss för att ta in på lite bakgator. Det är då vi ramlar på “La Bodeguita Del Medio De Varadero”. Vi bestämmer oss för att stanna och äta sen lunch här. Stället är fullt av folk och trots att timmarna går, minskar det inte med inkommande gäster.

 

Vi beställer vars en kall öl och kubansk mat. Kubansk mat innebär brunt ris med bönor och någon typ av protein. Varenda stol är upptagen. Folk sitter och pratar högljutt. Andra sitter och läser en bok trots ljudnivån. Fler öl beställs. I ett litet hörn av uteserveringen dyker ett kubanskt band upp. Och vi blir kvar några timmar. Innan vi lämnar restaurangen gör vi som många andra gjort före oss. Skriver på väggarna. Det är inte lätt att hitta plats. Men vi skriver där texten har blekts av solen.

 

Vi förstår att La Bodeguita Del Medio var en av Hemingways favoritrestauranger. Den i Havanna. Restaurangen som hävdar att det var där Mojiton uppfanns 1942, när restaurangen öppnade. Systerrestauranger finns också i Matanzas och Trinidad på Kuba. Men konceptet hittar man även i San José i Costa Rica, flera i Mexiko, en i Argentina, en i Ungern, en i Tjeckien och en i Ukraina. Vi går därifrån ganska nöjda och glada med vår eftermiddag. En perfekt dag i solen och en perfekt dag på Kuba.

 

Kuba, Varadero Bodeguita-4

Kuba, Varadero Bodeguita-5

Kuba, Varadero Bodeguita-20

Kuba, Varadero Bodeguita-2

Kuba, Varadero Bodeguita

Kuba, Varadero Bodeguita-6

Kuba, Varadero Bodeguita-7

Kuba, Varadero Bodeguita-9

Kuba, Varadero Bodeguita-10

Kuba, Varadero Bodeguita-8

Kuba, Varadero Bodeguita-13

Kuba, Varadero Bodeguita-12

Kuba, Varadero Bodeguita-14

Kuba, Varadero Bodeguita-15

Kuba, Varadero Bodeguita-16

Kuba, Varadero Bodeguita-17

Kuba, Varadero Bodeguita-19

Kuba, Varadero Bodeguita-18

 

Translation;
La Bodeguita Del Medio was one of Hemingways favourite restarants in Havana. But you can also find the colourful restaurant in Varadero.

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Vad mysigt det ser ut! Tror att jag skulle gilla maten oxå :)

  1. Många blir trött på ris och bönor :), men jag älskar det. Kan bero på att jag sällan äter det hemma. Göran åt pulled pork och älskade det, så klart :)

 2. Ser så trevligt och gott ut! :)

  1. Riktigt trevligt :)… Spontana dagar är de bästa…

 3. Härliga bilder! Jag flyttade till Fort Lauderdale i våras och det finns kubanska restauranger överallt här! Inte sådär mysiga förstås, men maten borde vara på ett ungefär samma. Jag är inte så mycket för de kubanska mackorna, men allt annat är gott!

  1. Tack så jättemycket. Kubanska mackor blev det minsann inte :), kanske nästa gång…
   Eller kanske i Fort Lauderdale. Trivs du där? Ska in och kika på din blogg.

 4. Åhhh vilket charmigt och härligt ställe! Definitivt något jag skulle gilla. :)

  1. Är lätt att gilla sådan här ställen. Framför allt när det är riktigt
   bra stämning. Helt övertygad om att du skulle gilla det :)

 5. Åh vad spännande med allt “klotter” :) Tänk att alla miljoner krumelurer på väggarna har skrivits av personer med en egen historia om varför de var just där…spännande!
  Hälsningar Linnea i Bayern

  1. Det är ju en ganska kul idé. Känns ju lite förbjudet att skriv på väggar och bord :)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *