Sommarbingo med barnen

 

Vad ska vi göra i sommar? En vanlig fråga såhär på våren. Man börjar kolla när man har semester. Kanske en fotbollscup som något av barnen redan är bokad på, vänner börja komma med förslag på att göra något tillsammans och där står man i mitten och vill vara med på allt. Egentligen hade man behövt åtta veckors semester och obegränsad semesterkassa. Men har man inte det så har jag här ett annat tips.

 

SOMMARBINGO

 

Vad är det? Jag såg det på Facebook förra året och gillade det direkt! Så mycket, att jag samlande bonustjejerna vid köksbordet här hemma och bad dem rita upp 5 gånger 5 rutor som ett bingo. I varje ruta sen fick de skriva eller rita något de vill göra i sommar. Det man bara ”måste” göra på sommaren. Detta ledde till en brainstorming. Jag såg ögon som lös upp och ganska snabbt var allas bingorutor fyllda. Jag fick se tre fina sommarbingon med bilder av enkla saker men ack så viktiga att göra på sommaren. Som bland annat äta glass i Åhus [visserligen 60 mil från oss men klart att ett Skånebesök behövs göras på sommaren], cykla, minigolf och åka till sommarstugan. Det gjorde mig glad. ”Vad får man inte missa att göra på sommaren”, den vinklingen på frågan fick dem att tänka på de små sakerna som då till exempel äta glass.

 

Tänker tillbaka till när jag båtluffade med min dotter när hon var 5 år och vi var i Greklands övärld. En fantastisk resa på många sätt och vis, men det hon pratade mest om när vi kom hem, var ljusen vi tänt i kyrkorna. Det började med ett ljus i en kyrka, men då hon gillade det så fortsatte vi med att tända ljus i kyrkor. Och den som undrar hur många kyrkor det finns i Grekland, kan jag meddela att det finns en del. Tänk att en sådan liten sak blev den största.

 

Sommarbingo med barnen

 

VARFÖR SOMMARBINGO?

 

Vi började sätta kryss i våra bingo förra sommaren allt eftersom vi klarade våra bingorutor. Till exempel fick jag både se soluppgång, vara i sommarstugan uppe i Jämtland, grilla i skogen, vandringsäventyr med kärleken och så fick vi ihop en träff med alla våra fina tjejer. Det var den rutan jag verkligen ville göra mest och det blev sommarens bästa och finaste minne. Att få ihop oss alla tillsammans. Hur lätt är det inte att tiden, sommaren, även åren, bara försvinner bort?

 

Livet är samma som för ett halvår sedan, även 10 år kan gå och livet ser ungefär likadant ut. Sommarbingo är lite som ett mål. Något att sträva efter att få uppleva, något vi faktiskt vill göra och då inte bara glömma bort och komma på i november att man glömt och mig veterligen så stänger glasskiosken i Åhus i September… Nu är det nytt år, ny vår och vi sitter här. Med varsitt nytt tomt bingo som vi fyller och jag är säker att vi även i år får fram fina sommarbingo med saker vi vill göra, uppleva och lära oss. Så i sommar ser jag fram emot att, springa, läsa engelska böcker, lära mig kicka fotboll 20 gånger, göra något äventyr med kärleken och givetvis – äta glass i Åhus!

 

Vad vill/tänker du göra i sommar?

 

Sommarbingo med barnen

Sommarbingo med barnen

Sommarbingo med barnen

Sommarbingo med barnen

Sommarbingo med barnen

Sommarbingo med barnen

 

Translation
Want to do something fun with your children this summer that doesn´t have to cost a penny? Try doing a summer bingo game. Fill it up with fun things to do this summer and cross them of as you go. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Malin Gustafsson

Det började med fyra gästinlägg om Thailand och nu är Malin en av våra residenta skribenter. Malin är den som kommer skriva mer om aktiva resor, aktiv semester och personlig utveckling. Utöver här hos oss, hittar du Malin på LADDA OM. Företaget där hon erbjuder tjänster som mental träning, att starta företag, föreläsningar och mycket mer.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *