Nu kan du som har en Iphone tjäna pengar på dina bilder, om du vill. Genom appen “Foap”  som nyligen lanserades, kan privatpersoner sälja sina bilder till företag för 10 dollar styck. Det skånska app-företaget Foap som skapat appen har den enkla affärsidén att “Du som privatperson laddar upp en mobilbild som Foap lägger ut till försäljning. När ett företag köper bilden får du hälften av pengarna. Redan under de första dagarna såldes flera tusen bilder och sajten fick 50.000 medlemmar.

 

Alla bilder granskas manuellt av åtta fotografer och bildredigerare på Filippinerna i dagsläget. Det är okej med förstärkta kontraster min inte med förvrängda eller manipulerade bilder. Porr och våld godkänns inte heller. Samma bild kan säljas flera gånger, och köparen behöver inte publicera fotografens namn med bilden.

 

Som fotograf gäller det dock att ha koll på att de som är med på bilderna godkänt att de kan hamna i en annons. Annars kan det bli dyrt. “Om privatpersoner ser sig förekomma i reklam så kan de rikta skadeståndsanspråk mot annonsören som i sin tur kan skicka slutnotan till fotografen. Vilket i värsta fall kan landa på några hundra tusen kronor.

 

Källa: [Foap][Fotosidan][Sydsvenskan]

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *