Att resa över vintern, har för mig och mannen, blivit en absolut nödvändighet för mig senaste tjugo åren. Jag påverkas helt klart av kylan och mörkret och behöver korta säsongen genom en resa till värmen. 

 

De flesta av resorna har varit långresor. Till Karibien. Till Asien. Till Afrika. Mest för att Kanarieöarna inte varit något alternativ för oss. Vi gjorde vår första gemensamma resa dit, 1997, och lovade dyrt och heligt att aldrig återvända. Det höll vi i tjugofem år. Tills förra året när vi hamnade på Fuerteventura. Men det finns fler destinationer att välja på. Med samma restid och kanske lite mer exotiska att välja på.

 

Idag tipsar jag om fem exotiska destinationer på max tio timmars flygtid. Flygtiden är beräknad på flyg från Köpenhamn med minsta möjliga flygtid.

 

KAP VERDE | SAL

Vi älskar Kap Verde. Det är inte din typiska destination med massor att se och göra. Men det är en underbar destination för att vila, återhämta sig och trots det få med sig lite kultur hem. Ögruppen Kap Verde ligger i Atlanten utanför Senegals kust. Här möts man av livsmottot ‘no stress’. Musik och dans är en viktig del av kulturen och den kapverdiska musikstilen morna är en blandning av portugisisk fado och brasilianskt gung.

Flygtid: 6 timmar 55 minuter

 

MAROCKO | AGADIR

Marocko är exotiskt. Oavsett vilken destination du väljer här. Reser du till Agadir kan du bada i havet och gå långa strandpromenader. Och reser du innan jul kan du köpa unika julklappar på någon av Agadirs exotiska marknader.

Flygtid: 4 timmar 45 minuter

Marocko, Agadir

 

EGYPTEN | HURGHADA & SHARM EL SHEIKH

De som besöker Egypten för första gången åker gärna till Sharm el Sheikh eller Hurghada. Här är det varmt och gott när vintern härjar i Skandinavien. Dessutom har Röda havet troligen det klaraste vattnet du någonsin kommer simma i. Är du nyfiken på livet under vattenytan? Då är Egypten ett resmål för dig. Här väntar Hurghada och Marsa Alamkusten med sina solsäkra stränder och akvarelliknande dykmöjligheter i Röda havet.

Flygtid: 7 timmar 5 minuter [Hurghada]

Egypten, Hurghada och Kairo

 

FÖRENADE ARABEMIRATEN | DUBAI & ABU DHABI

Imponerande arkitektur möter storhetsvansinne, och inte minst, vackra stränder. Den högsta byggnaden i världen ligger här. Så gör även några av de allra bästa hotellen, restaurangerna och köpcentrumen. Och även om du inte väljer femstjärnig lyx kan du ha en tillräckligt bekväm senester på ett hotell i en lägre prisklass. Du kommer oavsett få en god dos glitter och glamour. Vill du njuta av lite mindre galen atmosfär, väljer du Abu Dhabi istället för Dubai.

Flygtid: 6 timmar 15 minuter [Abu Dhabi]

Förenade Arabamiraten, Abu Dhabi, Shangri-La

 

TUNISIEN | HAMMAMET & SOUSSE

Tunisien är ett av Afrika mest prisvärda charterresmål. Efter lite mindre än fyra timmar landar du i populära orter som Hammamet och Sousse. Barnfamiljer lockas hit av ett solsäkert väder och långgrunda stränder. På marknaderna hittar du mycket läder, smycken och kryddor.

Flygtid: 5 timmar 5 minuter [Tunis]

Tunisien

 

Translation
If you live in Scandinavia, you love discovering exotic destinations. Here are five exotic destinations that have a flight less than 10 hours.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *