Vi sitter i en båt i den tre miljoner år gamla vulkanen. Nu en del av havet. Vattnet skiftar från turkost till mörkblått. Små strimmor av gult och svart bryter av de nästan kritvita klippväggarna. Landskapet påminner om Phang Nga i Thailand, om grottor i Grekland och mycket av det som är Italien. Landskapet förändras konstant och runt varenda vik ser vi nya kontraster. Vår kapten Antonio, från Noleggio Barche da Tritone, kör in i otaligt antal små grottor och när alla i båten måste lägga sig ner, bryter gruppen ut i ett hysteriskt skratt. Ön är känd för sina Blåa grottor som skapades av Etruskerna. Bland dem finns Serpents Grotto och The Roman Gallery, en romersk tunnel som knyter ihop staden Ponza med stranden som kallas Chiaia di Luna, men som idag är stängd.

Den lilla ön har så många historier att berätta. En av dem är att den faktisk vid en tidpunkt var övergiven på grund av sin otillgänglighet. Idag frodas ön och framför allt många italienare spenderar sina helger här. Men också kändisar som Kirk Douglas, Michael Douglas, Anthony Quinn, Burt Lancaster, Gina Lollobrigida, Elsa Martinelli, Sophia Loren och Jacques Cousteau har semestrat här. Vi lunchar på den lilla fantastiska restaurangen Oresterie by Ponza Fish där ägaren tar emot oss. Flera fantastiska rätter serveras på den lilla promenaden där vi har den bästa möjliga utsikten. Och så klart, fantastiskt vin. Om du kommer hit, och vill äta här, kan det vara bra att boka i förväg. Det är en väldigt populär restaurang.

 

Även om det har varit svårt att välja bästa upplevelse eller bästa möte under resan, eftersom allt har varit så fantastisk, så blir nog ändå en av toppupplevelserna mötet med Jayne. Jayne är en av få kvinnliga seglare i området och är en fantastisk kvinna med underbar personlighet. Efter att ha tagit oss till hennes båt, S&S Swan Sailboat, på en liten jolle i mörkret, väntar oss en underbar liten buffé förberedd av Jane och hennes skeppare. Här tillbringar vi resten av kvällen med mycket skratt, många berättelser och så klart med några glas prosecco. Det är svårt att slita sig från Jayne och den energi och glädje hon sprider omkring sig. Skulle ni någonsin vara i närheten, måste ni boka en romantisk segeltur med Jane. Ni hittar henne på Aorangi.

 

Här slutar i princip min resa. Jag hinner med att ta mig till en av de andra öarna, Ventotene, men min vistelse där blir kortvarig. På grund av osäkra vindar på havet, måste jag ta en båt en dag tidigare än planerat. Det kan, som det gör ibland, komma lite mobilbilder lite längre fram från ön och min korta vistelse i Rom.

 

Tack för att ni följt med på denna fantastiska resa. Och igen ett stort tack till alla som gjorde den oförglömlig. Framför allt så vill jag igen tacka Linnea, Helena och Federico från This is your time. och de underbara bloggarna; Susan från Timeless Italy, Krista från Allafiorentina, Amy från The Bittersweet Gourmet, Claudia från Travelstories och Avery från Usa.

I really hope to see you wonderful blogers again. Thanks for all the laughs you gave me and for the possibilty to get to know all of you.
XOXO

 

 

Translation:
Ponza is a magical island. It gives you a little feeling of Thailand, a little feeling of Greece, a little feeling of history and a lot of feeling Italy. Blue and turqoise waters, colorful houses and amazing food.

 

Foto: © Discovering The Planet
I samarbete med: This is your time 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *