För några månader sedan publicerades en ny lista på världens farligaste städer att bo i och resa till. Det var World Population Review och United Nations Office on Drugs and Crime som tog fram och publicerade listan. En av slutsatserna man tog, var att fem av de tio städerna fanns i Mexiko.

 

En lista som publicerades för några år sedan, av resesajten Gadling, av världens farligaste städer såg helt annorlunda ut då än nu. De listade för många år sedan städer som man till varje pris bör undvika om man vill ha livet i behåll. Och som de konstaterar redan då, kan topplistan ändras kraftigt över tid. “När det kommer till kritan, det var inte så länge sedan som heta turistställen som Kambodja och Kroatien skulle ha hamnat på en liknande lista”, skriver sajten.

 

Då fanns städer som Mogadishu Somalia, Kandahar Afghanistan, Cite Soleil Port-au-Prince Haiti, West Point Monrovia Liberia, San`a Jemen, Rocinha-favelan Rio de Janeiro Brasilien, Kinshasa Demokratiska republiken Kongo, Port Moresby Papua Nya Guinea och Harare Zimbabwe med på listan. Städer som nu trillat bort. Det man jämför är bland annat antal mord per 100 000 invånare. En av slutsatserna är också att Latinamerika har de flest av de farligaste städerna på listan.

 

LÄS MER: Fler listor finns här

 

VÄRLDENS 10 FARLIGASTE STÄDER ATT RESA TILL & BO I

1. TIJUANA, MEXIKO
138 mord per 100 000 invånare. I genomsnitt mördades 7 personer per dag i staden under 2018.

2. ACAPULCO, MEXIKO
Staden kommer på andra plats med sina 111 mor. Staden var en gång en populär destination för Hollywoods elit och miljonärer.

3. CARACAS, VENEZUELA
Staden är Venezuelas huvudstad och landar en tredjeplats med sina 100 mord.

4. CIUDAD VICTORIA, MEXIKO
Trots att staden bara har 300 000 invånare, begås här 86 mord per 100 000 invånare.

5. CIUDAD JUAREZ, MEXIKO
2010 kallades den mexikanska staden Juarez för “murder capital of the world” av amerikanska CBS News. Handeln med droger, våld och fattigdom har skapat en livsfarlig stad på gränsen till USA. Detta är den enda staden som återkommer på listan. Det med sina 86 mord.

6. IRAPUTO, MEXIKO
Iraputo kallas också jordgubbarnas stad. Här begås 81 mord per 100 000 invånare. Morden hänvisar till konflikter mellan karteller här.

7. CIUDAD GUYANA, VENEZUELA
I staden med 950 000 invånare begås 78 mord.

8. NATAL, BRASILIEN
I staden som lockar många turister, begås 75 mord. En gång var staden känd som den säkraste staden i Brasilien.

9. FORTALEZA, BRASILIEN
Staden med sina 4.1 miljoner invånare är en av Brasiliens största. Här begås 69 mord per 100 000 invånare.

10. CIUDAD BOLIVAR, VENEZUELA
Sist på listan är hamnstaden Ciudad Bolivar. I staden med en halv miljon invånare begås 69 mord per 100 000 invånare.

 

Världens farligaste städer

 

Translation
Here are 10 of the most dangerous cities in the world to live in and travel to. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *