Maldiverna

 

När man rest i typ femton timmar. Inte sovit en minut på ett och ett halvt dygn. Kroppen värker av trötthet och ögonlocken vacklar. Mannens väska kontrolleras extra. Min kontrolleras extra. Vårt “firabubbel” är borta. En sista ansträngning trots törst och huvudvärk.

 

Maldiverna! Flygresa från en ö till en annan. En styck buss till en båt. Båtresa som går i en väldans fart. Tacksam för att andra tar hand om bagaget hela vägen. Och så är man där. I början på den långa bryggan. Och där också i början på den långa bryggan. När vi bara hunnit gå tio meter. Ser vi vår första haj. Vi checkar in i vår bungalow vid stranden.

 

En timme senare ser vi vår första solnedgång. Jag utan kamera!!! Tänka sig :). Och så är den där. Vår första stingrocka glider förbi tio meter framför oss. Efter kvällsmaten kommer mer. Massor av decimeter stora krabbor. Fiskstim i vattenbrynet. Två “Black Tip Sharks. Och en Makana fågel. Förväntningarna är satta och vi ser fram emot de närmaste två veckorna. Maldiverna lovar redan mer än vi kunnat önska. Vi hade nöjt oss med sol, strand och palmer.

 

Vi är framme nu.
Och vi ska ingenstans.
På ett tag. 

 

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna

 

Translation
Our first date with the Maldives. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

7 Comments

 1. Har så lyst å dra til Maldivene en dag! Det ser virkelig fantastisk ut. Ja det er en lang reise, men jeg vil tro at det absolutt er verdt det :)

  Tøft at dere fikk sett hai også allerede første dagen!

  1. Vi väntade med länge. Nu förstår kag inte varför :). Inte så farligt lång ändå, bara många etapper… å så var vi tröttare än vanligt :). Sett haj å rockor varje dag :))).

 2. Åh, ser helt ljuvligt ut! Skönt att kunna stanna lite längre efter den långa resan. Njut på! Jag är på Fuerteventura just nu men här är inte lika solsäkert. ;)

  1. Såå himla fint Anna. Vi njuter av varenda sekund. Hoppas du gör det med. Kanske ändå varmt å skönt. Kram på dig.

   1. Tack så mycket! Ja, nu är det klarblå himmel och stekande sol här med. Kram tillbaka!

 3. Oj vad härligt! Ser ut som i en resebyråkatalog :) Fantastiskt! Njut och ha det riktigt fint!

  1. Vet inte riktigt vad vi hade väntat oss. Läst om baksidan också. Men sjukt överraskade. Toppfavorit. Tack :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *