London är en av Europas turisttätaste städer. Tusentals personer anländer varje dag till Londons flygplats för att upptäcka staden. Men det finns platser som inte så många känner till och som du inte får missa när du besöker London. Om du har tagit del av något flygerbjudande Stockholm-London och vill lära känna dessa sagolika platser ska du fortsätta läsa.

Lilla Venedig. Inte så många känner till Lilla Venedig i London. Här kan man ta del av mycket som påminner om den italienska staden. Äta en måltid på någon av båtarna eller se en teaterföreställning, allt med fantastisk utsikt. Den här platsen är ett måste.

Spitalfields marknad. Porto Bello och Camden är de kändaste marknadsplatserna i London. Men Spitafield är inte sämre utan har stort utbud av både kläder, frukt, grönsaker och mat från hela världen. Om det skulle regna en dag går det också bra eftersom marknaden har tak.

Mudchute, en bondgård mitt i stan. London slutar aldrig förvåna och här är ytterligare ett bevis. Intill London city kan man träffa hönor, kor och grisar som njuter en bit bort från stadens stress. Det är gratis inträde och tro det eller ej, bondgården ligger intill centrum.

Saatchi Gallery, modern konst sedan 2008. För ett par år sedan slog ett spännande galleri som fortfarande inte så många känner till upp sina portar. Att besöka permanentutställningen eller någon av de temporära utställningarna är helt gratis.

Winston Churchills bunker. Nära den brittiske premiärministerns officiella tjänstebostad ligger Winston Churchills bunker. Den användes som skyddsrum under andra världskriget. De enda nyheterna utifrån kom via radion. Några minuter i bunkern blir en resa tillbaka i tiden.

Inlägg: I samarbete med SIDN
Bilder: SIDN

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *