– I samarbete med Väskan – 

Kabinväska, väskan

 

Den har under fem år följt med mig på fler resor och weekends än jag kan räkna. Mina trogna följeslagare från Resia, kabinväskan designad av Peter Apelgren. Mannen lyckades laga den en gång, men under resan till Spanien gav den så upp och tog sitt sista andetag. 

 

Båda bakhjulen har släppt från plasten och den är bortom räddning. Nu letar jag efter en ny trogen följeslagare. En som kanske kan ge mig fem lika fina år. Som den typiska tjej jag är, är färgen viktig. Precis som när jag köpte bil. Då fick jag inte färgen jag ville ha, men nu har jag chansen. Jag vill så gärna ha en beige eller vit. Eller kanske en guldfärgad. Eller finns det någon som kan trycka egna mönster till en kabinväska? Hur kul hade det varit att ha en egendesignad väska?!

 

FÄRG OCH PRAKTISKA ÖNSKEMÅL

 

Det får gärna också vara en Samsonite. Alla våra andra väskor är det. Deras Litemodeller som väger lite mindre gillar vi. Så jag har spanat in flera som jag gärna vill ha hos Väskan. Alla superfina, men jag har av någon anledning redan börjat fästa mig vid Prodigymodellen, [kanske den guldfärgade ändå]. Så, hård eller mjuk? Jag har alltid föredragit mjuka väskor. För där kan man alltid trycka ner lite till om det behövs. Men sedan jag fick min fina Apelgren väska har jag ångrat mig. Nu vill jag helst ha en hård kabinväska, för att den med sina två sidor är mer praktiskt när det gäller att ha överblick över sin packning.

 

Vad gäller själva resväskan är det tvärtom. Varför? Faktiskt inte för att det går att trycka ner lite till, utan för att den tar mindre plats när man öppnar den. Ibland bor man i små hotellrum där golvytan är minimal. Har man då två hårda resväskor som ska stå öppna, blir ofta sängen autoban när man ska ta sig fram. Sedan har vi hjulen. Man skulle kunna tro att fyra hjul alltid är att föredra. Ja, gärna på kabinväskan. Men vi har insett, att det inte fungerar på reseväskan för oss. Vi reser ofta till ställen där vägarna inte alltid inte är så bra som vi är vana vid här hemma. Då fungerar en resväska med två inbyggda hjul helt klart bättre och är lättare att dra över kullersten och grus. Och man riskerar inte att stå där med en väska som bara har tre hjul.

 

Jag började också nyligen följa Janni Delér Olsson på Instagram. Under hennes möhippa hade alla tjejerna samma väska. Så fin. Men jag har inte kunnat få fram vilket märke de var. Någon som vet? Fram till att jag har tagit ett beslut och hittat den rätta följeslagaren, lånar jag mannens lilla svarta. Fortsätter googla alternativ. Kabinväska + vit. Kanske guld :).

 

 

NÅGRA AV FAVORITERNA FRÅN VÄSKAN

1. Samsonite Prodigy Spinner Expandable
2. Samsonite Lite-Cube DLX Spinner
3. Epic Crate Reflex
4. Samsonite Neopulse Spinner
5. Epic GTO EX Hexacore

 

Kabinväska, väskan

 

 

Translation:
My favourite travel bag has finally given up. Four years with me was all it could take. It was specially designed for Resia by Peter Apelgren and now I am hoping to find a new one that is as pretty. 

 


Dagens inlägg görs i samarbete med Väskan.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. En Rimnowa står på min önskelista när min kära Samsonite brakar ihop vilket jag hoppas att den aldrig gör.

    1. Fick Googla det märket :). Supertuff.

  2. Super snygg väska ju :) kramar

    1. Resiaväskan? Visst är den. Blir svår att ersätta :).

  3. Jag är också Samsonite-frälst. De är ju så bra och håller över tid!

    1. De är ju det och dessutom bra garanti. Sen är det inte tråkigt att de är snygga med :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *