Rasa Ria Nature Reserve och första mötet….

Redan vår första dag tog vi chansen att ta en promenad för ett möte med orangutanger i djungeln bredvid hotellet. “The Rasa Ria Nature Reserve” precis intill Shangri-La´s Rasa Ria Resort är ett samarbete mellan hotellet och Sabah´s Wildlife Departement. Projektet startades 1996 och här rehabiliterar man bland annat orangutanger.

Varje dag har man vi två tillfällen möjlighet att vara med vid utfodringen av orangutangerna. Grupperna är begränsade och åtföljs av flera parkvakter som också informerar om allt man vill veta. För tillfället finns tre orangutanger för rehabilitering i parken. En hona och hanarna Itinban och Sepilok. Enligt alla parkvakterna, är Itinban en riktig “show-off” som gärna spexar med både besökare och parkvakter.

Det är en viss känsla att stå där och se dessa utrotningshotade djur. Fantastiska varelser och väldigt underhållande. Kanske ännu mer underhållning blev det när orangutangerna nästan blev bortjagade av ett stort gäng makaker som konkurrarade om maten, eller resterna av den.

Och jag gissar, bara gissar, att det inte är de sista bilderna ni får se av apor från denna resa. Redan imorgon kommer fler bilder på Makakerna…

 

Foto: © Discovering The Planet

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg

Inga kommentarer

Lämna en kommentar