Redan vår första dag här på Borneo tog vi chansen att ta en promenad för ett möte med orangutanger i djungeln bredvid hotellet. “The Rasa Ria Nature Reserve” precis intill Shangri-La´s Rasa Ria Resort är ett samarbete mellan hotellet och Sabah´s Wildlife Departement. Projektet startades 1996 och här rehabiliterar man bland annat orangutanger.

 

Varje dag har man vi två tillfällen möjlighet att vara med vid utfodringen av orangutangerna. Grupperna är begränsade och åtföljs av flera parkvakter som också informerar om allt man vill veta. För tillfället finns tre orangutanger för rehabilitering i parken. En hona och hanarna Itinban och Sepilok. Enligt alla parkvakterna, är Itinban en riktig “show-off” som gärna spexar med både besökare och parkvakter.

 

Det är en viss känsla att stå där och se dessa utrotningshotade djur. Fantastiska varelser och väldigt underhållande. Kanske ännu mer underhållning blev det när orangutangerna nästan blev bortjagade av ett stort gäng makaker som konkurrerade om maten, eller resterna av den. Och jag gissar, bara gissar, att det inte är de sista bilderna ni får se av apor från denna resan här på Borneo. Redan imorgon kommer fler bilder på Makakerna…

 

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *