Foto: Kenya-Getaways

 

Just nu går en av BBCs serier på BBC Brit, “Amazing Hotels – Life Beyond The Lobby”. En fantastisk serie om unika och makalösa hotell i vår värld. Programserien känns dessutom lika unik som hotellen. Programidén handlar inte bara om att hitta häftiga hotell, där vi som turister ska få en unik hotellupplevelse, de handlar lika mycket om de eldsjälar som har byggt hotellen och driver dem. Eldsjälar som som vill ta vara på naturen, gynna lokalbefolkningen och få områden som förstörts av oss människor att igen frodas och ha en framtid. 

 

De två programledarna är varandras motpoler och tillsammans blir de väldigt underhållande. Giles Coren är den lite komiskt ifrågasättande, lite bekväm och inte allt för äventyrlig. Medan Monica Galetti, som man känner igen från Masterchef Brittain, är den som testar det mesta och lagar maten. Hotellen de besöker är annorlunda aningen genom hur de är byggda, var de ligger eller både och. De två programledarna testar att några av jobben som finns på de olika hotellen, upptäcker dolda pärlor och upptäcker hotellens baksida, men spenderar också tid med personalen utanför deras jobb på hotellen. Programmet heter ju trots allt “Amazing Hotels – Life Beyond the Lobby”.

 

Otroligt nog har vi besökt två av de sex hotellen som de besöker i säsong ett. Marina Bay Sands i Singapore och Ice Hotel i Kiruna här hemma i Sverige. Tyvärr har vi inte sovit på något av dem. Tyvärr kan man inte se hela avsnitten på Youtube. Man kan se dem på BBC´s player om man kan lösa inloggningen med en VPN-tjänst. Har ni andra sätt man kan se hela avsnitten på, tipsa gärna var och hur?

 

Avsnitt 1 – Marina Bay Sands, Singapore
Giles Coren och Monica Galetti börjar arbeta på ett av världens största hotell, Marina Bay Sands i Singapore, som har en personal på 9 500. Hotellet tar hand om en miljon gäster varje år och kostade 3.5 miljarder pund att bygga.

 

 

Avsnitt 2 – Mashpi Lodge, Ecuador
Mashpi Lodge, Ecuador. Giles Coren och Monica Galetti beger sig till molnskogen i ecuadorianska Anderna för att arbeta på Mashpi Lodge, ett modernistiskt hotell värt 10 miljoner dollar.

 

 

Avsnitt 3 – Giraffe Manor, Kenya
Giraffe Manor ligger utanför Nairobi i Kenya. Giles Coren och Monica Galetti upptäcker det unika hotellet där giraffer, personal och gäster samexisterar i en jaktstuga i skotsk stil från 1930-talet vid Nairobis nationalpark. Ägarna Tanya och köpte hotellet 2009 och deras mål är att driva världens mest unika hotell. Men det är hårt jobb och de jobbar sju dagar i veckan och sover vara fem timmar per natt. Det här hotellet har jag drömt om i över tio år. Att få dela din frukost med en giraff är ju bara surrealistiskt. Upplevelsen behöver dock böjas ett år i förväg och kostar mellan 500 och 1 000 dollar per natt. Men pengarna går inte bara till driften av hotellet, men också vårdprogrammet de driver för att öka antalet av den utrotningshotade giraffen.

 

 

Avsnitt 4 – Royal Mansour, Morocco
Giles och Monica kommer till Royal Mansour, ett av världens mest diskreta hotell som ligger undangömt djupt inne i Marrakech  forntida Medina. Ett hotell byggt på en obegränsad budget.

 

 

Avsnitt 5 – Fogo Island Inn, Canada
Giles Coren och Monica Galetti får uppleva Fogo Island Inns varma mottagande på en stenig, havsstänkt utpost på avlägsna Fogo Island i Newfoundland.

 

 

Avsnitt 6 – ICEHOTEL, Sweden
Giles och Monica har klätt sig i termokläder och utrustat sig för extremt väder, innan de ger sig in en värld full av snö, is och en himmel som skiftar i blå och skära toner, 200 km norr om Polcirkeln i svenska Lappland. De besöker och jobbar i en värld av snö på Ice Hotel i Kiruna.

 

 

Translation:
BBCs new documentary “Amazing Hotels – Beyond the Lobby” is really capturing and I love the idea of seeing all the hard work behind the scenes. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. Hade gärna besökt dem alla…:)

  1. Eller hur. Giraff Manor är nog högst upp på listan för mig :)

 2. Ja, wow vilka hotell. Rena drömmen. Har bott på ett av dem, också Marina Bay sands i Singapore. Jag har ett stort intresse för att bo på annorlunda hotell:)

  1. Hela denna listan är ju helt i din linje :). Vi bodde ju tyvärr aldrig på Marina Bay. Men visst är det intressant att se allt som krävs för att ett sådant hotell ska kunna drivas.

 3. Uhh jeg har i mange år drømt om at bo på Giraffe Manor. Det må være den vildeste oplevelse.

  /Annette

  1. Jag med. Drömt om det i säkert tio år. Hoppas både du och jag kommer dit snart. Men jag läste att man måste boka ett år i förväg.

 4. Alltså vilka hotell! Hade gärna besökt vart enda ett av dem. :)

  1. Det i Ecuador tror jag ni hade gillat lite extra mycket :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *