Återupplev slaget vid Gettysburg eller lär dig bygga en ukulele. Det råder ingen brist på aktiviteter i juli för dem med lite smalare intresseområden. Skyscanner tipsar här om månadens mest spännande måsten.

Cactus Festival 2012, Bruges, Belgien
2010 prisades detta årliga event till ”Best European Small Festival Award”. Cactus Festival, som pågår mellan den 6:e till 8:e juli, har inte särskilt mycket att göra med de stickiga växterna utan är en musikfest med tillhörande attraktioner som passar både unga och gamla. Barn under 12 år har gratis inträde medan ett tredagarspass för vuxna kostar drygt 300 kronor. I år gästas festivalen av bland annat Chris Cornell och Razorlight.

Wife Carrying World Championships, Sonkajarvi, Finland
Det finns många ovanliga sporter runt om i världen men mästerskapen i ”fru-bärande” slår nog de flesta. Det sägs att den här mycket populära traditionen i Sonkajarvi dök upp redan på 1800-talet i samband med att tjuven Herkko Rosvo-Ronkainen och hans gäng kom till byn och stal både mat och kvinnor som de slängde över ryggen och flydde med. Sporten har på senare år ökat i popularitet och utövas inte bara i Finland utan även i USA och Hong Kong. I Finland får vinnaren inte bara njuta av äran utan prisas även med sin frus vikt i öl.

Cairns Ukulele Festival, Cairns, Australien
För tredje gången anordnas den minst sagt unika Ukulelefestivalen i Cairns, Australien. Hit kommer både nationella och internationella artister, det anordnas workshops och konstutställningar; allt med ukulele-tema såklart. För de händiga anordnas en två dagar lång workshop i hur man bygger en ukulele. Festivalen varar under fyra dagar med början den första torsdagen i juli. 

Peace and Love Festival, Borlänge, Sverige
En av Sveriges mest uppskattade festivaler, Peace & Love Festival i Borlänge, lockar närmare 50 000 besökare. Människor strömmar hit inte bara för musiken utan för hela konceptet och för att lyssna till föredrag om aktuella ämnen. Festivalens budskap är antivåld och jämställdhet och vinsten går till organisationer som UNICEF och Greenpeace. I år gästas festivalen av bland annat Rihanna och Regins Spektor.


Slaget vid Gettysburg 150 års jubileum, Gettysburg, Pennsylvania, USA
Världen kryllar av människor med en förkärlek till krigshistoria och en av de största händelserna är 150 års firandet av slaget vid Gettysburg i USA. I juli anordnas det mängder med aktiviteter, däribland specialvandringar i Gettysburg National Military Park där besökarna får gå i de gamla soldaternas fortspår. Man anordnar även en iscensättning av de kända slaget.

Dagens inlägg: I samarbete med Skyscanner
Källa: [Skyscanner]
 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *