Aktiva resor och träningsresor är ny växande trend i resvärlden. Utomhusträning lockar allt fler och det finns massor med olika researrangörer som erbjuder alla möjliga former av träninsresor, till de mest otroliga resmål. Löparresor är den populäraste typen av träningsresor, men utöver det finns allt från renodlade träningsresor, måbraresor, aerobicresor och styrketräningsresor. Det vanligaste är kanske att man åker en vecka till ett hotell som i sitt koncept erbjuder olika sorters klasser som man kan anmäla sig till. Men varför nöja sig med det. Jag har forskat lite och hittat några olika  arrangörer för träningsresor.

Researrangören Apollo har hakat på träningsresetrenden. Playitas är deras egen anläggning. ” Vi studerar alla trender och anpassar vårt utbud efter vad våra kunder efterfrågar. Därför har vi öppnat Playitas. Här finns motions- och träningsmöjligheter för alla, från barnfamiljer till elitidrottare. “

Springtime Travels stora målgrupp är löpare. Man anordnar till exempel löparresor till New York för halvmarathon och även till Honolulu för Marathon. Men man har även resor, kallade Training Camp, till bland annat Portugal Thailand och Turkiet, där både löpning, stavgång och bergspass står på programmet, men också Yoga, afro och Crossfit. Men det erbjuds även resor med teman som; Friskis&Svettis, Viktväktarna, ToppHälsa, och Wellnes.

Solresor försöker man under en och samma resa förena träning och hälsa med avkoppling och välbefinnande.  Några av resorna innehåller föreläsningar vilket innebär att du “håller både kroppen och knoppen i trim”.  Solresor har flera olika former av träningsresor att välja på. Till Exempel för de över 40+, Power Yoga Pilates & Puls, Styrka & Kondition, Kropp & Själ och Kom i Form.

Inhapetravel är specialiserade på yogaresor och olika former av hälsoresor. Här hittar du resmål som Bali, Borneo, Egypten, Gambia, Egypten och till och med Finland.

En ny researrangör är Hälsocamp. De erbjuder hälsoresor i många olika former. Resor där du får motionera, äta hälsosamt, utbilda dig och stressa ned. Erbjuder resor från allt som Holmön till Madeira.

Andra researrangörer man kan kika på är Aerobicweekends som varje år kör Internationella Träningsveckan på Fuerta Ventura med instruktöer i toppklass. På denna resan är det dessutom många som åker själva. Här har man inga problem att lära känna andra likasinnade.

 

Omkring 500 000 löpare anmäler sig till något lopp varje år. För några år sedan var det aldrig problem att få plats på Göteborgsvarvet. Nu gäller det att vara ute i god tid och ha tur. Gillar du Maraton ska du ha koll på följande datum 2013;

24 feb        Tokyo Marathon [www.tokyo42195.org]
17 mars      Maratona di Roma i Rom [www.maratonadiroma.it]
7 april         Paris Marathon [www.parismarathon.com]
15 april       Boston Marathon, världens äldsta maraton, krävs kvalificering för att få delta [www.baa.org]
21 april       London Marathon [www.virginlondonmarathon.com]
28 april       Big Sur International Marathon i Kalifornien, som blev fullbokat på 26 timmar
                  [www.bsim.org]
1 juni          Stockholm Maraton, över en tredjedel av deltagarna kommer från andra länder   
                  [www.stockholmmarathon.se]
16 juni        San Fransico Marathon, ett av de tuffaste på grund av SF backar och krön 
                  [www.thesfmarathon.com]
7 juli           Rio de Janeiro Marathon [www.maratonadorio.com.br]
29 sep        Berlin Marathon [bmw-berlin-marathon.com]
13 okt        Chicago Marathon [www.chicagomarathon.com]
3 nov         New York Marahon, världens mest berömda maraton, går av stapeln för 42 gången i år 
                 [www.nycmarathon.org]
10 nov        Aten Marathon [www.athensclassicmarathon.gr]
17 nov        Istanbul Marathon [www.istanbulmarathon.org]
8 dec          Honululo Marathon [www.honolulumarathon.org]

 

 

Källa: [Active][Allt om resor][Solresor][Inshapetravel][Halsocamp][Springtime][Vagabond]
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *